Hati-Hati Wanita! Bangla Penghantar Gas Buat Gangguan Seksual

bangla.jpg

Hati-Hati Wanita! Bangla Penghantar Gas Buat Gangguan Seksual | Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada para pembaca yang dikasihi dan disayangi sekalian. Zaman sekarang penduduk Bangla semakin bercambah kat negara Malaysia yang masih aman ni. Dekat kedai-kedai runcit pon dah banyak hired pekerja asing terutamanya Bangla. Sampaikan ada yang buat delivery especially gas pon tauke hantar bangla sedangkan mereka tiada lesen. Disini Dr Fuh nak kongsi satu kisah benar dimana seorang wanita terkena gangguan seksual dari seorang bangla penghantar gas.

Mungkin ada tertanya-tanyasiapakah Fifi Athirah sebenarnya. Dirinya bukanlah seorang artis tetap seorang gadis biasa yang meluahkan perasaannya apabila diganggu oleh seorang lelaki bangla penghantar gas beberapa hari lalu. Namun sebagai rakyat Malaysia, jangan sesekali kita menganggap golongan ini semuanya jahat. Ini kerana kejahatan seseorang itu tidak tertumpu kepada satu-satu bangsa sahaja. Baik berkenaan dengan isu penghantar gas ini, kita perlulah berhati-hati agar tidak menjadi mangsa seperti dalam kes di bawah ini.

Kisah mengenai seorang wanita yang didakwa diganggu oleh pekerja asing yang menghantar tong gas ke rumahnya telah tersebar secara viral dilaman sosial. Kisah ini ternyata benar dan menggemparkan negara apabila lelaki Bangladesh tersebut sanggup mengambil kesempatan terhadap seorang wanita yang ketika itu duduk bersendirian. Semuanya bermula apabila mangsa telah membuat panggilan untuk perkhidmatan menghantar tong gas memasak ke rumah dari Syarikat Petronas. Namun, seorang pekerja yang dipercayai warga Bangla telah datang ke rumah untuk menukar tong gas. Lelaki Bangla tersebut sempat mengambil kesempatan dengan meminta untuk melakukan perkara yang tidak senonoh bersamanya.

Penjelasan Mangsa Yang Dikenali Sebagai Fifi Athirah

Insiden yang berlaku pada 3 Disember 2013 adalah benar dan kejadian itu telah dilaporkan kepada pihak polis. Pihak polis dengan kerjasama Petronas mengambil berat tentang isu terbabit. Mangsa juga mengakui bahawa dia masih belum berkahwin namun terpaksa mengaku telah bersuami untuk mengelakkan dirinya diganggu oleh lelaki warga Bangla terbabit. Menurut mangsa lagi, ayat yang menunjukkan dirinya sudah berkahwin hanya sebagai perlindungan supaya lelaki warga asing tersebut lebih menghormatinya.

Mangsa juga tiada niat untuk menimbulkan provokasi mahupun bersikap perkauman, namun ianya hanya memberi kesedaran mengenai isu yang ditimbulkan oleh warga asing yang kini semakin berani melakukan tindakan tidak sopan terhadap golongan wanita. Kata Fifi Athirah menerusi laman sosial Facebook. – Sumber Asal

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge