Harga Minyak Ron 95 Tidak Jadi Naik

aumm3.jpg

Harga Minyak Ron 95 Tidak Jadi Naik | Pelbagai khabar angin sejak kebelakangan ini, Dua tiga hari lepas kecoh satu Malaysia dengan berita tentang kenaikan harga minyak RON 97 sebanyak 5 sen. Malam semalam kecoh dengan berita palsu kenaikkan harga minyak Ron 95 sebanyak 20 sen. Baca info lanjut di bawah :

Harga Minyak Ron 95 Tidak Jadi Naik

Harga Minyak Ron 95 Tidak Jadi Naik. Kerajaan tidak akan mengurangkan subsidi petrol RON95 malam ini (Khamis) seperti yang tersebar di internet.

KUALA LUMPUR – Kerajaan tidak akan mengurangkan subsidi petrol RON95 malam ini (Khamis) seperti yang tersebar di internet, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan.

Ahmad menerusi akaun Twitternya pada Khamis malam berkata: “Tiada penurunan subsidi 20 sen untuk RON95 malam ini sebagaimana berita yang tersebar”.

Terdapat penyebaran berita di internet termasuk di laman sosial yang memetik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai berkata Putrajaya akan menaikkan harga RON95 sebanyak 20 sen berkuat kuasa malam ini.

Harga petrol RON95 dipasaran ketika ini ialah RM2.10 seliter.

Ahmad berkata berbanding dengan negara-negara lain di dunia, Malaysia masih lagi mengekalkan harga petrol bersubsidi. BERNAMA

Sumber

Kepada yang mengedit tu buat buat bertaubat lah, syukurlah Malaysia masih aman.

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge