Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar

kebakaran-pasar-besar-rantau-panjang-4.jpg

Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar | Rantau Panjang merupakan sebuah pekan yang bersempadan antara Malaysia dan Thailand yang terletak di utara negeri Kelantan dalam kawasan barat jajahan Pasir Mas. Ia berada 39 kilometer di barat daya bandar Kota Bharu dan terletak berhampiran dengan Sungai Golok, Thailand. Sebentar tadi admin dapat Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar dan telah disahkan oleh rakan rakan admin di sana.

Lebih kurang jam 1 pagi 7 Januari 2014, pasar besar rantau panjang yang menjadi tumpuan wajib bagi pelancong ke Kelantan telah terbakar. Ketika ini, api sedang marak. Dianggarkan lebih 150 buah kedai telah terbakar hangus tanpa dapat diselamatkan. Kalau tengokkan gambar kebakaran pasar besar Rantau Panjang Kelantan yang sedang marak ni, agak susah untuk pasukan bomba nak padamkan kebakaran.

Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar

Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar. Pasar Besar Rantau Panjang Kelantan Terbakar. Kebakaran Pasar Besar Rantau Panjang. Rantau Panjang Terbakar. Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar. Pasar Besar Rantau Panjang Kelantan Terbakar. Kebakaran Pasar Besar Rantau Panjang. Rantau Panjang Terbakar.

DariNya kita datang, kepadaNya jua akan kembali. Semoga peniaga-peniaga yang terlibat dapat menerima ujian ini dengan tabah. Insha Allah, ada hikmahnya semua kejadian ini. Mana tahu, selepas ini satu pasar baru yang lebih teratur dan cantik pula akan dibina. Semua gambar kebakaran di Pasar Besar Rantau Panjang diambil dari FB Negeri Cik Siti Wan Kembang.

Menurut catatan sesetengah pihak, bukan pasar besar rantau panjang yang terbakar, tetapi gudang simpanan barangan yang berada di belakang pasar besar rantau panjang itu yang terbakar. Punca kebakaran juga masih belum dapat dipastikan. Nampak gayanya kena tengok berita di akhbar esok untuk mendapat maklumat yang lebih tepat tentang kebakaran besar di Rantau Panjang ni. Itupun kalau ada. Maklumlah, negeri paling miskin, ada ke orang yang minat nak tahu kecuali anak-anak kelantan yang berada di perantauan macam aku ni.

Sementara itu, di Sepang, Seramai 24 penumpang cedera selepas bas yang dinaiki terbabas dan terbalik di Kilometer 27.9 Lebuh Raya Utara-Selatan, petang semalam. Kejadian berlaku jam 7.02 petang itu dipercayai bas hilang kawalan akibat tayar pecah. Bas itu dalam perjalanan dari Klang menghala ke Johor Bahru.

Bas itu terbabas dan menyebabkannya terbalik di tepi jalan. Enam penumpang serta seorang penumpang warga emas yang turut tercedera dan mengalami sakit dada telah dikejarkan ke Hospital Putrajaya bagi mendapatkan rawatan. Seramai 17 lagi penumpang yang cedera ringan hanya rawatan di tempat kejadian.

Lagi Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar

Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar. Pasar Besar Rantau Panjang Kelantan Terbakar. Kebakaran Pasar Besar Rantau Panjang. Rantau Panjang Terbakar. Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar. Pasar Besar Rantau Panjang Kelantan Terbakar. Kebakaran Pasar Besar Rantau Panjang. Rantau Panjang Terbakar. Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar. Pasar Besar Rantau Panjang Kelantan Terbakar. Kebakaran Pasar Besar Rantau Panjang. Rantau Panjang Terbakar.

Sumber

Sama sama kita doakan kepada mereka yang ditimpa musibah supaya terus tabah dengan ujian yang diberikan olehNya. InshaAllah ada hikmah disebaliknya.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Gambar Pasar Besar Rantau Panjang Terbakar”

  1. Ya Allah, semoga mereka yang terlibat kuat dan tabah dlm ujian ni. Betul . mesti ada hikmahnya .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge