Gambar Budak 7 Tahun Sebelum & Selepas Sembuh Dari Kanser

Gambar-Budak-7-Tahun-Sebelum-Selepas-Sembuh-Dari-Kanser.jpg

Gambar Budak 7 Tahun Sebelum & Selepas Sembuh Dari Kanser | Gambar sebelum dan selepas pesakit sembuh daripada penyakit yang paling merbahaya, kanser.

Noah adalah seorang kanak-kanak pesakit kanser berusia 7 tahun yang didiagnosis Acute mieloid Leukemia (AML), suatu bentuk Leukemia yang jarang dan agresif, di usia empat tahun.

Kisahnya yang luar biasa secara visual diceritakan melalui gambar ini yang memaparkan gambar sebelum dan selepas terselamat dari kanser, perjalanan berani, anak kecil sebagai pesakit kanser dengan peluang untuk bertahan hidup 50/50.

Bertempur melawan kanser tidaklah mudah, gambar ini menyampaikan mesej tentang harapan. Kanak-kanak di pusat kanser di Hospital Anak Batson, dimana Noah telah dirawat dan menerima rawatan dari doktor, jururawat, dan profesional kesihatan, kini berkongsi cerita Noah.

Gambar Noah disebar dalam kempen harapan yang secara tegas menyatakan “My Life is Proof.”

p/s : Tabahnya seorang kanak-kanak yang berani dalam melawan penyakit. Lagi-lagi penyakit kanser yang mana kanser ni jarang ada ubatnya, hanya Allah yang mampu menyembuhkan.

sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge