Gadis Menangis Keluar Ketulan Batu Kecil

image23.jpg

Gadis Menangis Keluar Ketulan Batu Kecil | Dahulu pernah kita dengar ada yang menangis mengeluarkan serpihan berlian ataupun serpihan kaca, tetapi yang terbaru ini Gadis Menangis Keluar Ketulan Batu Kecil. Memang agak pelik tetapi bila difikir fikir balik tidak mustahil untuk Allah melakukannya :

Gadis Menangis Keluar Ketulan Batu Kecil

YAMAN – Kita biasa mendengar pepatah menangis air mata darah, menandakan kekesalan terhadap perkara yang berlaku. Tetapi kini ada perumpamaan baru iaitu menangis air mata batu.

Ia bukan satu pepatah sebaliknya benar-benar berlaku kepada seorang budak berusia 12 tahun , Saadiya Saleh yang menetap di sebuah kampung di sini.

Setiap kali dia menangis, maka matanya akan mengeluarkan ketulan batu kecil.

Batu-batu itu akan gugur dari matanya, seperti air mata.

Keadaan ini mengejutkan banyak pihak, malah pasukan perubatan sendiri pening kepala memikirkan perkara ini kerana remaja itu tidak menghidap sebarang penyakit.

Bagaimanapun penduduk kampung ada pendapat sendiri, mereka percaya Saadiya telah dikenakan sihir.

Ia menyebabkan seluruh penduduk kampung menjadi panik.

Ada yang bimbang Saadiya menjadi mangsa individu yang menyihirnya dan ada pula yang khuatir ia merupakan permulaan kepada wabak penyakit yang merbahaya.

Sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge