Gadis Cantik Ini Terkenal Walau Pun Tidak Pernah Keluar Rumah

Gadis-Cantik-Ini-Terkenal-Walau-Pun-Tidak-Pernah-Keluar-Rumah.png

Gadis Cantik Ini Terkenal Walau Pun Tidak Pernah Keluar Rumah | Penyanyi agoraphobic ini telah mengeluarkan single pertamanya selepas menjadi sensasi YouTube walaupun tidak meninggalkan rumahnya selama tiga tahun.

Hixon Jemma Pixie, 21, telah menjadi bintang global walaupun menderita rasa takut keluar rumah. Dia mencipta muzik di studio sementara di bilik tidurnya di Malvern, di mana dia tinggal bersama ibu bapanya.

Jemma mulai menderita serangan panik ketika dia berumur enam tahun dan keadaannya itu kembali ketika ia meninggalkan sekolah pada usia 16 dan tidak mempunyai rutin seharian meninggalkan rumah. Dia pernah meninggalkan rumahnya tiga tahun lalu dan tidak pergi lebih jauh dari gerbang taman sejak itu.

Jemma menyanyikan vokal nya di laptop-nya sebelum meng-upload video di YouTube. Dia telah menderita dari rasa takut luar rumah sejak ia berusia enam tahun.

Bintang muda ini berharap suatu hari nanti dia boleh melakukan di luar bilik tidur, dan merasa muzik itulah yang membuat dia bahagia. Dia menambah: “Muzik adalah perkara yang membantu saya melarikan diri dari keadaan ini dan membuat saya senang, menyanyi, menulis atau hanya mendengar.

“Ketika saya merasa sangat cemas saya ingin cuba untuk fokus pada menulis semacam arus kesedaran yang kemudian menyesuaikan diri ke dalam lirik.

“Menyanyi adalah sesuatu yang membuat saya terus berusaha dan sesuatu yang telah saya lakukan .

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “Gadis Cantik Ini Terkenal Walau Pun Tidak Pernah Keluar Rumah”

  1. mselim3 says:

    Assalammualaikum… fuh,

    Terkenal kerana kecantikkan paras rupa… kan.

    mselim3
    mselim3 recently posted…Fatimah Binti Qais : Isteri Usamah Bin ZaidMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge