Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui

Fuh-Gambar-Rare-Paling-Mengejutkan-Pernah-Ditemui.jpg

Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui

Manusia hidup dimuka bumi ini bersama-sama kehidupan flora dan fauna yang pasti berhubung rapat tentang pemakanan dan pemakaian manusia untuk meneruskan kehidupan.

Namun begitu, krew fuh.my ingin memaparkan hasil pengembaraan seorang pengembara yang gemar kongsikan gambar-gambar rare yang sungguh pelik andai difikirkan sejenak tentang keaslian kehidupan didalam hutan belantara kita ni.

Gambar-gambar dibawah bukannya diedit dan diubah.  Mereka mungkin pelik, tapi haiwan-haiwan ini juga makhluk Allah. Begitu cantik dan uniknya ciptaan Allah S.W.T.

Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Rambut palsu siapa nie? Jangan salah faham, ianya bukan rambut palsu tapi seekor ulat beluncas. Ulat ini ditemui di Posada Amazonas dalam daerah Tambopata, Peru. Nama ulat nie Flannel Moths.
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Macam lembut je bulu arnab nie kan, selembut belaian ibu. Ini arnab “Giant Angora Rabbit”
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui

Diberi nama Wendy, dia mempunyai otot-otot yang sangat tough. Hal ini disebabkan Wendy mengalami genetic disorder ( gangguan genetic). Dia umpama  Hulk dalam kalangan anjing-anjing, namun malangnya dia seekor betina.
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Tengok mata pun dah gerun. Haiwan nie species yang sangat jarang dalam kalangan Satanic Leaf-tailed Gecko Tau apa benda Satanic Leaf-tailed Gecko?
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Ala, haiwan yang macam daun tu. Haiwan pelik nie dijumpai di Madagascar.
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Anak lembu comel ini mempunyai ekor yang panjangnya 60 inci.
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Zebroic merupakan hasil kacukan zebra dan kuda biasa. Tapi kenapa tak panggi Hobra (Horse + zebra) ?
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Ayam yang banyak bulu
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Kucing+Burung Hantu. Sebenarnya ia bukanlah satu species pelik, cuma kucing nie mengalami identity crisis saje. Tapi bukan ke ianya sangat comel?
Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui
Serigala yang mempunyai kaki panjang. Does it looks sexy?
The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

10 thoughts on “Fuh! Gambar Rare Paling Mengejutkan Pernah Ditemui”

  1. fuhhh…gambar betul ke edit tu
    blogger lelaki recently posted…Dilema Filem MelayuMy Profile

  2. amir zahari says:

    Ada ke kucing macam tu? macam edit je..bhahahahaha…
    amir zahari recently posted…Pakai Baju Kurung Lebih Berisiko Di RogolMy Profile

  3. kucinghitam says:

    semua ni adalah potoshop semata2 hehehe
    kucinghitam recently posted…TUKANG KEBUN LIWAT 7 PELAJAR LELAKIMy Profile

  4. Ezad Skytech says:

    memang unik setiap haiwan ni….tapi Gecko Tau tu seram bila tengok…huhu
    Ezad Skytech recently posted…Ambil Kesempatan Ataupun Terlepas PandangMy Profile

  5. Rina says:

    Unik2 ya terutama rabbitnya tu, sudah besar berbulu lebat pula hingga badandan matanya tertutup sepenuhnya
    Rina recently posted…How To Create And Build XML Sitemap / RSS Feed Files For WebsiteMy Profile

  6. baby comel says:

    Mmg betul2 rare ni
    baby comel recently posted…Cara Kekalkan Air Kolam Ikan BersihMy Profile

  7. ni hasil kacukan ke hapa? Tapi paling comel kucing tu.. buat teman peluk masa tido pun best. rasa macam nak picit2 hidung dia
    lekatlekitgurl recently posted…WANITA MISTERI MELAWAT USTAZ KAZIM SEMASA SAKITMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge