Fuh! 10 Meme Terbaik Kucing Pemarah

grumpy-cat-2-400x258.jpg

Fuh! 10 Meme Terbaik Kucing Pemarah | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Suatu ketika dahulu, Teacher Muja sendiri tidak mengambil berat tentang meme. Meme pun baru je Teacher Muja faham maksud dia. Ternyata, meme sudah menjadi satu fenomena hebat sekarang.

Meme adalah sebuah idea yang mula tersebar dari seorang ke seorang yang lain dalam sesebuah budaya. Meme bermula pada tahun 1974 tapi mula viral dalam dua tahun yang lalu. Mungkin dengan adanya media sosial yang hangat seperti Facebook.

Terma baru iaitu Meme Facebook mula tercipta dan merebak seperti api membakar hutan. Pada permulaannya, hanya ada beberapa meme seperti Unlucky Brian, Bitch Please, Fuuu etc. tetapi apabila masa berlalu, meme mula dianggap sebagai perkara yang serious. Ramai yang memulakan perniagaan menggunakan idea ini dan telah menghasilkan jutaan dollar.

Kucing pemarah atau lebih dikenali dengan nama ‘Grumpy cat’ adalah antara meme yang paling diminati oleh peminat meme. Muka Grumpy Cat ini memang sentiasa menampakkan yang dia sedang dalam keadaan marah. Hebat dan dalam masa yang sama sangat comel! Dalam senarai di bawah adalah senarai 10 meme terbaik Kucing Pemarah.

1. They See Me Rollin’

grumpy cat

2. An Interesting Story

grumpy cat

3. Who Always Takes The Picture

grumpy cat

4. Worst Life Ever

grumpy cat

5. Sort Of Like You

grumpy cat

6. Why Don’t You

grumpy cat

7. Jeez Lady!

grumpy cat

8. Daddy??!!

grumpy cat

9. Trolling Lana Del Rey Like A Boss

grumpy-cat-9-400x325

10. Your Mother!

grumpy cat

Alololo. Pemarah betul Grumpy Cat ni kan? Ironinya, muka pemarah itulah yang buat kita geli hati dan tertawa. Daripada meme yang disediakan ini, Teacher Muja boleh konklusikan yang meme dibuat lebih kepada tujuan memerli atau bergurau secara sarkastik. Tergelak kuat juga bila membaca perkataan yang ada pada meme di atas. Harap terhiburlah semuanya. Wassalaam.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge