Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur

76077_714359855245088_1562003639_n.jpg

Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur | Assalamualaikum dan selamat sejahtera Dr Fuh ucapkan kepada semua. Harini Dr Fuh nak review salah sebuah restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan dari segala macam sudut.

Actually Dr Fuh dapat invitation ni dari salah seorang sahabat Dr Fuh, Yanty Lee <– single lagi ni, tapi available ke tak tu kena tanya tuan badan lah. Then hari Isnin (16 Sept 2013) semua yang telah dijemput hadirlah ke Flora kafe AmpWalk termasuk Dr Fuh sendiri. First impression Dr Fuh sampai di Flora Kafe, gluppp, terkebil-kebil mata Dr Fuh. Suasana dan susun atur dia sangat happening, ceria dan diselitkan aura-aura romantik, perghh.

Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan...

Lepas semua dah hadir Dr Fuh dan yang lain dihidang dengan masakan yang ‘super delicious’. Rasanya tema makanan hari tu ‘masakan ala kampung’ kot sebab kebanyakan masakan dia memang ala-ala kampung. Sangat sedap dan menyelerakan. Menu utama hidangan adalah nasi berlaukkan daging masak kicap, ikan keli dan ikan talapia masak pedas dan masak cili hijau, sup bebola ikan dan sambal belacan yang super awesome. Time tu jugak ada dihidangkan nasi himpit yang dihidang bersama lontong, sambal tumis dan juga kerisik kelapa. Memang sedap, rasa nasi himpit dia lain dari yang lain tak seperti yang Dr Fuh pernah rasa sebelum ni.

Jom check it out gambar-gambar yang berjaya Dr Fuh snap dan ada juga yang Dr Fuh ‘curi’ dari rakan blogger yang lain. Hehehe jangan marah ye :p

Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan...

Amacam? Mengancam tak? Antara blogger-blogger dan tetamu lain yang hadir masa tu adalah Yanty Lee, Mawardi Yunus, Qaseh DaliaBro Ben Ashaari, Najeeb Abdullah, Kak Sue Izza, Bro Eddy Kak Fiza Fantagiro dan Suami, MierzaRXZ, Nizam Ijam, Bro Ahsan sekeluarga, Ujang sekeluarga dan Bro Aswadi sekeluarga.

Lepas settle makan semua ada pulak hidangan pencuci mulut iaitu pengat pisang biasa dan pengat pisang salai. Perghh memang terbaik. Lepas tu tiba-tiba ada surprise pulak kepada birthday boy Najeeb Abdullah dan birthday girl Sis Fiza. Seperti yang dirancang pihak Flora Kafe keluarkan kek dialunkan pula dengan lagu Happy Birthday membuatkan Najeeb sebak hingga menitiskan air mata. Dramatis sungguh :p tak caya tengok gambar bawah ni.

Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan... Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan...

Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur

Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur. restoran terbaik di Kuala Lumpur yang mana ianya bukan sahaja terbaik dari segi masakan bahkan...

So Dr Fuh prefer bagi pasangan yang nak beromentik-romentik sangat sesuai korang pilih Flora Kafe ini sebagai restoran pilihan korang. Dan kepada yang nak buat event seperti birthday party juga Dr Fuh amat prefer buat di sini sebab pihak Flora Kafe boleh uruskan semuanya.

Terima kasih Dr Fuh ucapkan kepada semua yang terlibat terutamanya pihak Flora Kafe sendiri kerana sudi menerima kunjungan insan kerdil seperti Dr Fuh ni.

Kepada yang berminat boleh hubungi pihak Flora Kafe di talian 03-21618010 / 017-3024112 (Mell) atau terus ke alamat seperti yang tertera dibawah.

Lokasi Flora Kafe ;
Lot G.02-G.05 , Ground Floor ,
The AmpWalk ,
218 Jalan Ampang ,
50450 Kuala Lumpur.
Rugi kalau tak pergi!

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

15 thoughts on “Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala Lumpur”

  1. Besday jeeb n kak fiza. Amboi typo gak tulis nama najeed kikiju
    Mawardi Yunus recently posted…Restoran Romantis di Kuala Lumpur | ROMANTIKA D’AMOR di FLORA KAFEMy Profile

    1. Dr Fuh says:

      a’ah najeeb ngan kak piza 😀
      Dr Fuh recently posted…Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala LumpurMy Profile

  2. Qaseh Dalia says:

    Me adop pun nama .. sedinyeee k membawa diri
    Qaseh Dalia recently posted…Flora Kafe AmpWalk : The Best Romantika RestaurantMy Profile

    1. Dr Fuh says:

      ehh..ada laa..ce tgk btl2 :p
      Dr Fuh recently posted…Flora Kafe AmpWalk Restoran Best Di Kuala LumpurMy Profile

  3. Qaseh Dalia says:

    Whatever . Sapaa laa kita ni ..
    baru tmbah memey la .. haha kbye
    Qaseh Dalia recently posted…Flora Kafe AmpWalk : The Best Romantika RestaurantMy Profile

  4. nizam ijam says:

    Untungla pg xhajookkk haha
    nizam ijam recently posted…Kenapa Syarikat Perlu Memilih Blogger Untuk Beriklan?My Profile

  5. anuar says:

    Ramai blogger yang join aktiviti makan-makan ni.. termasuk Ben Ashaari tu.. Memang terbaiklah cafe ni.. kalau dapat daftarkan kafe ni ke dalam mykad smart shopper, lagi best.. lepas ni seluruh rakyat Malaysia boleh berbelanja pada harga diskaun. ..
    anuar recently posted…Aktiviti Menarik pada 22 dan 23 September 2013…My Profile

  6. cik amal says:

    cantik laa akk yg potong kek tuu

  7. hadifahmy says:

    perghh…kopak

  8. Ezad Skytech says:

    baru tahu kewujudan kafe ni kat KL…boleh la nak terjah bila2 nanti…huhu
    Ezad Skytech recently posted…Ambil Kesempatan Ataupun Terlepas PandangMy Profile

  9. Denaihati says:

    memang kena sangat dengan konsep restoran ni, penuh dengan bunga, mungkin baunya pun wangi kot.
    Denaihati recently posted…WordPress Master Class dan Insentif bulananMy Profile

  10. Yan Ty says:

    Hamboi , Dr! Nice entry with nice intro of me naah. Prffftttt!

    Sentap i olls! None of my picture at all. Hmmm…
    Yan Ty recently posted…Kerja Carca MarbaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge