5 Filem Antarabangsa Wajib Tonton 2013

despicable-me-21.jpg

5 Filem Antarabangsa Wajib Tonton 2013 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Adakah kamu seorang yang selalu mengikuti perkembangan filem-filem luar negara? Adakah kamu sudah menonton filem-filem yang dikatakan terbaik dalam tahun 2013?

Apa kata kalau Teacher Muja mengesyorkan kamu beberapa filem terbaik bagi tahun 2013 yang pastinya tidak akan membuatkan kamu menyesal. Jom tengok filem apa yang masuk kategori filem antarabangsa wajib tonton 2013. Pastinya akan menjadi filem yang akan diulang tonton berulang kali.

Catching Fire 

poster catching fire

Tidak cukup dengan kehebatan jalan ceritanya yang boleh buatkan Jennifer Lawrence teruja untuk menontonnya, malah filem Catching Fire juga terhasil dengan efek IMAX yang sangat mengagumkan dan pastinya ia adalah adaptasi daripada novel best-seller hasil tulisan Suzanne Collins.

Waar 

poster waar

Projek terkini daripada Pakistan, Waar, pastinya layak untuk mendapat sokongan daripada kita. Semua pelakon yang terkenal dan mencatatkan kejayaan yang besar yang akan memberikan kita perspektif berbeza tentang perang yang masih berjalan atau ketakutan orang ramai.

Iron Man 3

poster iron man three

Robert Downey Jr membawakan komik klasik ini kepada sesuatu yang hidup dan memenangi hati berjuta-juta peminat dalam proses penghasilannya. Avenger, filem paling popular, hanya sebahagian sahaja filem lain yang mampu mencapai pencapaian sehebat ini, sehebat pencapaian Iron Man 3.

Despicable Me 2

poster despicable me

Comelnya Minion ni! Ramai juga kawan-kawan Teacher Muja yang sangat meminati Minion. Bukan sahaja filem ini menampilkan penjahat yang menjadi kegemaran semua orang dan pengikutnya yang comel, ia juga sebuah filem yang penuh dengan keseronokan untuk seisi keluarga yang baik dan ringan.

The Great Gatsby 

poster the great gatsby

Leornardo DiCaprio sangat terkenal dengan watak yang berat dan setiap daripadanya disuntik dengan karakter dan pemahaman. Kali ini juga, Leo telah menghidupkan watak sebagai Jay, yang memaparkan populariti pada tahun 1920 dalam cerita yang meruntun jiwa yang tidak boleh dilepaskan.

Korang bosan duduk tak buat apa-apa di rumah? Ada tak dalam senarai filem wajib tonton di atas yang korang masih belum korang tonton? Apa kata korang tonton semua filem di atas? Mana tahu dapat inspirasi baru untuk kehidupan korang. Wassalaam.

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “5 Filem Antarabangsa Wajib Tonton 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge