Dibedah Tanpa Bius, Doktor Digantung Kerja

Dibedah-Tanpa-Bius-Doktor-Digantung-Kerja.jpg

Dibedah Tanpa Bius, Doktor Digantung Kerja | Singapura – Seorang pakar sakit puan yang memulakan pembedahan caesarean terhadap seorang wanita hamil tanpa memastikan ubat bius berkesan terlebih dulu digantung kerja selama lima bulan, lapor AsiaOne pada Isnin.

Pada Jumaat lalu, mahkamah tiga hakim di republik itu turut mengenakan denda SGD$10,000 (RM25,872) ke atasnya kerana didapati bersalah melakukan kesilapan terbabit pada 2010.

Dr Lee Kim Kwong yang berusia 60-an dan bertugas di Klinik Pembedahan Wanita Lee didapati bersalah oleh jawatankuasa disiplin Majlis Perubatan Singapura (SMC).

Dalam kejadian pada 17 Ogos 2010 di Hospital Mount Alvernia, mangsa menjerit kesakitan ketika sesi pembedahan yang bermula pada jam 8 pagi itu.

Dalam rayuannya, Lee mendakwa dia ada menjalankan ujian bagi memastikan sama ada suntikan epidura yang diberikan sudah berkesan atau tidak sebelum pesakit itu menjerit kesakitan ketika perutnya dibelah.

 Sumber : suara.tv

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge