Cuti Mingguan Negeri Johor Sah Ditukar Jumaat Dan Sabtu?

cuti-johor-jumaat-sabtu.jpg

Cuti Mingguan Negeri Johor Sah Ditukar Jumaat Dan Sabtu | Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca yang Dr Fuh kasihi dan hormati. Sebelum ni kita dihebohkan dengan berita yang cuti mingguan Sabtu dan Ahad negeri Johor Darul Takzim akan ditukar kepada hari Jumaat dan Sabtu.

Sebelum ini, Negeri Johor merupakan negeri yang pernah melaksanakan cuti hujung minggu pada hari Jumaat dan Sabtu sebelum tahun 1994 sebagaimana Negeri-Negeri Tidak Bersekutu yang lain, tetapi ditukar kepada Sabtu dan Ahad pada tahun 1994

Dikatakan, Salah satu sebab Johor bakal Cuti Rehat Hari Jumaat adalah bagi menggalakkan golongan lelaki bersembahyang Jumaat. Penasihat Agama Negeri Johor, Y.B. Dato’ Noh Bin Gadut dikatakan telah mengusulkan kertas kerja Cuti rehat hari jumaat kepada Sultan Johor dan hanya tinggal menunggu perkenan sultan.

Dan terbaru terdapat maklumat yang mengatakan Sultan telah mengesahkan perkara ini

Cuti Mingguan Negeri Johor Sah Ditukar Jumaat Dan Sabtu

Maklumat yang diterima seperti dibawah :

Negeri Johor Darul Takzim confirm cuti mingguan diubah kembali kepada hari Jumaat dan Sabtu bermula Januari 2014. Sultan johor dah beri perkenan.

Ini bermakna Ahad kakitangan awam Johor kembali bertugas seperti di Kedah, Kelantan dan Terrengganu pada hari Ahad hingga Khamis seperti ditahun 90an.

Walau bagaimanapun, sehingga setakat ini belum ada kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh media-media arus perdana dan belum lagi dapat dipastikan kesahihannya. Kita tunggu sahaja ianya disahkan secara rasmi.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

2 thoughts on “Cuti Mingguan Negeri Johor Sah Ditukar Jumaat Dan Sabtu?”

  1. kucinghitam says:

    wah bagus2 nie tak da la rushing time solat jumaat

  2. Kalau negeri lain pun buat kan best. Senang prepare solat jumaat. x la kelam kabut macam saya. pg jumaat ada kelas habis pukul 12.. pejalanan dari kampus ke hostel plak makan masa. kekadang x sempat mandi woo solat jumaat…
    Aniqbukhary32 recently posted…Banyak-banyak tangga?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge