Ciri-Ciri Lelaki Yang Layak Dijadikan Suami

image56.jpg

Ciri-Ciri Lelaki Yang Layak Dijadikan Suami | Dunia sekarang ni kecoh pasal kawin lepas setahun ataupun selepas beberapa tahun bercerai, alangkah indahnya kalau boleh berkekalan sehingga akhir hayat, admin rasa sebelum kain apa kata korang baca ataupun share artikel ni Ciri-Ciri Lelaki Yang Layak Dijadikan Suami :

Ciri-Ciri Lelaki Yang Layak Dijadikan Suami

Orang kata bercinta itu indah, yang menjadikannya indah bila anda berjumpa dengan orang yang betul. Setiap orang inginkan pasangan hidup yang sempurna. Sempurna? Paras rupa yang elok, beragama, baik, dan macam-macam lagi.

Tapi tak semua yang kita nak akan diperolehinya. Lebih baik jika anda bersama dengan orang yang mampu merubah diri anda jauh ke arah kebaikan, yang mengajar anda erti kehidupan, yang boleh bertolak ansur dan memahami diri anda. Tapi persoalannya adakah si dia sekarang ini punyai ciri-ciri tersebut? Kalau ya, apa cirinya?

1. Si dia perkenalkan anda kepada perkara yang anda tidak pernah bayangkan

Bukankah indah jika anda berpasangan dengan individu yang kontra, anda api si dia air. Mungkin anda boleh belajar tentang sesuatu bila bersamanya. Dan bukankah ianya perkara menggembirakan perkara yang anda tidak pernah lakukan semua hidup, anda lakukan.

Contohnya, pasangan anda seorang penyanyi dan kali ini si dia menjemput anda berduet bernyanyi bersama. Sepanjang hidup anda langsung tidak pernah terfikir untuk menyanyi di depan khalayak ramai tetapi bila bersama si dia pelbagai perkara anda lakukan. Bukankah itu perkara yang indah!

2. Si dia mendorong anda untuk melakukan yang sesuatu yang lebih baik

Si dia mendorong anda untuk menjadi orang yang lebih baik tanpa terus meletakkan tekanan ke atas anda. Pasangan anda berfungsi sebagai insentif terbaik untuk mengatasi batasan anda. Ketika anda dalam keadaan ingin putus asa, adalah penting untuk mempunyai seseorang yang memberi kata-kata semangat dan sentiasa berikan sokongan pada anda.
3. S dia punya daya penarik

Ini merupakan orangnya yang anda boleh habiskan masa bersama, sentiasa bersama dan langsung tidak membosankan. Dia mempunyai daya penarik untuk hiburkan anda, mungkin juga punya sense of humor yang mampu menghilangkan stress anda.

4. Si dia buatkan diri anda sentiasa rasa disayangi

Anda tidak akan berasa seperti anda kehilangan sesuatu. Semua yang anda perlukan betul-betul berada di hadapan anda, seseorang yang dapat memberikan inspirasi kepada anda. Mereka membuat anda sedar bahawa anda mempunyai semua keupayaan untuk mencari kepuasan diri.

5. Si dia membantu anda mencapai matlamat anda dan memahami kepentingannya kepada anda

Jika anda berminat dalam bidang muzik, si dia akan cuba memahami dan tidak menghalang anda atas sebab-sebab mementingkan diri sendiri. Mereka memahami bahawa kebahagiaan peribadi anda adalah penting dalam hidup anda.

6. Si dia mencabar anda

Si dia tidak akan mengatakan ‘ya’ apabila anda meminta pendapat yang jujur. Malah, si dia bukan seseorang yang sentiasa bersetuju dengan pendapat anda, kadang-kala anda bercanggah pendapat dengan si dia, walaupun bercanggah tetapi sebenarnya si dia mahu anda gapai apa yang anda idamkan.

7. Si dia membuatkan anda sedar bertapa berharganya diri anda

Selama ini anda merasakan si dialah yang menyelamatkan anda, si dia cukup sempurna dan menjadi role model dalam hidup anda tetapi dalam anda tidak sangka, anda menunjukkan sesuatu yang luar biasa, luar daripada sikap sebenar anda. Jika sebelum ini anda seorang yang penakut tetapi sekarang ini anda pantang dicabar. Secara tak langsung membuatkan anda sedar untuk hargai diri sendiri

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

2 thoughts on “Ciri-Ciri Lelaki Yang Layak Dijadikan Suami”

 1. lol hacks says:

  Howdy are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
  Do you need any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!
  lol hacks recently posted…lol hacksMy Profile

 2. zyra roxx says:

  ahem² semua ciri hanya ada pada si dia :3
  zyra roxx recently posted…Beri Baju Terus Clash?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge