China Bina Matahari Sendiri Akibat Dari Jerebu Teruk

China-Bina-Matahari-Sendiri-Akibat-Dari-Jerebu-Teruk.png

China Bina Matahari Sendiri Akibat Dari Jerebu Teruk | Keadaan pencemaran udara di China (mungkin) tidak dapat ditandingi oleh negara-negara di dunia ini. Bahkan untuk melihat matahari,di sana sangat sukar.

Pencemaran udara di Beijing China berkeadaan sangat parah kerana pemandangan di sekitar seperti seakan kabus yang sangat tebal. kualiti pemandangan sekitar yang disebabkan oleh asap ‘jerebu”di China ini menjadikan cahaya matahari pun lansung tidak kelihatan.

Oleh itu, kerajaan China mengusahakan satu cara agar rakyatnya tetap dapat melihat matahari terbit sampai matahari tenggelam dengan menggunakan teknologi.

Teknologi yang dimaksudkan adalah penggunaan skrin LED raksasa yang memaparkan matahari virtual. Paparan LED ini dipasang di lapangan Tiananmen Square dan boleh dilihat walaupun dari kejauhan. sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge