Cerita Lawak Tak Kering Gusi – Lewat Sebulan

kartun-hubi-wife.jpg

Cerita Lawak Tak Kering Gusi – Lewat Sebulan | Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, “Ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor.”

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar-benar pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka.

Pegawai TNB tu pun berkata: “Ini rumah En. Ahmad ker?” “Ya, saya ni isterinya. Ada apa encik?”

Pegawai TNB tu pun berkata, “Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.”

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu.

“Apa? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat?!”

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab:

“Ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online”

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. “Apa!!! Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu!”

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan “Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yang lagi teruk, lewat 5-6 bulan”

Si isteri yang terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya. Lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ.

Keesokan harinya, selepas si Ahmad ini di beritahu oleh isterinya. Dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yang berdekatan.

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yang ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata,

“Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh-hebohkan ke dalam Internet. Awak ni semua yang berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr?!! Bisness apa korang buat niii?

Nak kena saman kerr?

Lalu pegawai yang datang kerumah si Ahmad ni berdiri dan mententeramkan keadaan. “Sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Ahmad lagi naik berang.

“Apa? nak bayar korang? belahhhh lahh….”

Lalu pegawai TNB tu pun cakap “Kalau macam tu, Kita terpaksa ‘potong’ encik punya….”

Si Ahmad mencelah “apa? potong?! Abih tu isteri saya di rumah nak pakai apa?”

Pegawai TNB tu pun cakap ” nampak gayanya isteri encik kena pakai LILIN ajer laaaa….”

=TAMAT=

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

14 thoughts on “Cerita Lawak Tak Kering Gusi – Lewat Sebulan”

  1. Mawardiyunus says:

    gulp. wakakakakakkakkakakaak.. guling2
    Mawardiyunus recently posted…Akhirnya Dapat juga Makan Durian crepeMy Profile

  2. Mawardiyunus says:

    gulp. wakakakakakkakkakakaak.. guling2 aku

    1. Wkakaka.. gelak guling2.. ๐Ÿ˜€
      Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  3. Sop says:

    pernah baca citer lawak ni
    mmg lawak ๐Ÿ™‚
    Sop recently posted…Tangan Auni luka terkena ……My Profile

  4. noneedtoknowmyname says:

    hahaaha , bOngok sgguh..huhu ^_^

  5. Yan Ty says:

    Kahkahkah , LILIN pon boley la. Janji boleh PAKAI. LOL
    Yan Ty recently posted…Pantai Timur , Aku Datang ! – Day 2My Profile

  6. sayidah says:

    hahaha.. miscommunication :p

  7. ekekekekekekek siotttt jer kbai

  8. lilin pun lilin lah… asalkan bil air jgn tertunggak dah la…
    potia casadelarossa recently posted…Diana Danielle Bersalin Sebelum Tempoh Tidak Benar?My Profile

  9. vcore says:

    sakit perut dibuatnye

  10. Lawak menghilangkan stress nie… ๐Ÿ˜€
    Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  11. isaac haikal says:

    k la lilin,… jji adw,…. dari x dw….. ๐Ÿ˜›

  12. lilin kan ade..kakaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge