Cara Berkasih Sayang Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W

keluarga-islami.jpg

Cara  Berkasih Sayang Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca Fuh.My yang setia. Perkongsian Luna kali ini adalah mengenai Cara  Berkasih Sayang Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W. Subhanallah! Sungguh indah kehidupan kita apabila kita dapat mengikut satu-persatu sunnah Rasulullah S.A.W.

cara berkasih sayang

Berikut adalah Cara Berkasih Sayang Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W :-

1. Tidur satu selimut bersama isteri
2. Memakai wangi-wangian
3. Mandi bersama isteri
4. Menyikat rambut suami
5. Membantu isteri di dapur
6. Minum bergantian pada tempat yang sama
7. Membelai isteri
8. Tidur dipangkuan isteri
9. Memanggil dengan kata-kata mesra
10. Berjalan berpegangan tangan
sayang kerana Allah
Cara berkasih sayang ini boleh diguna pakai oleh pasangan yang telah sah menjadi suami isteri sahaja ya. Bagi mereka yang ber’couple’ tu jangan duk gatal-gatal sangat buat perkara sebegini.
Nota Luna Nana : Kita sebagai umat Islam digalakkan untuk melakukan semua sunnah Nabi Muhammad S.A.W dalam kehidupan kita didunia ini . Semoga kita semua mendapat keberkatan hidup oleh Allah didunia dan juga diakhirat kelak.InsyaAllah. “Berkasih sayanglah kamu kerana Allah, kerana Allah itu adalah cinta hakiki”.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

4 thoughts on “Cara Berkasih Sayang Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W”

  1. Subhanallah.. Sweetnya Rasulullah saw. Inilah yg sepatutnya dijadikan contoh oleh kita semua. Tp ngt hanya untuk yg dah khawin je bak kata admin 🙂
    Aniqbukhary32 recently posted…Banyak-banyak tangga?My Profile

  2. Abdul Hafiz says:

    Bagi mereka yang ber’couple’ tu jangan duk gatal-gatal sangat buat perkara sebegini. Hahaha… Dengarlah kepada orang yang ber’couple ni. Kalau nak mesra-mesra, lafazkanlah akad nikah dulu. Dh lafaz tu, terpulanglah apa yang kita nak buat. Alhamdulillah. Rasullulah telah mengajar kita untuk berkasih sayang terhadap pasangan.
    Abdul Hafiz recently posted…Sejarah, Maksud Ngap Sayot dan Awang MahyanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge