Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar

Budak-Baik-Hati-Yang-Merawat-Haiwan-Terbiar.jpg

Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar | Budak lelaki yang baik hati ini tinggal di Filipina. Ken mempunyai keperitanan besar pada haiwan terbiar, yang tidak mempunyai tuan dan mempunyai kehidupan yang membimbangkan. Ken sering membeli makanan haiwan dari wang poketnya, lalu makanan itu diberikan pada anjing-anjing liar yang ada di sekitar rumahnya.

“Banyak haiwan yang mengalami luka-luka terbuka, aku merawat mereka dan luka mereka sembuh, bulu-bulu mereka juga tumbuh lagi,” tulis Ken di website-nya. Ken merawat mereka dengan penuh kasih sayang, memandikannya, memberi makan, sehingga haiwan-haiwan itu tidak takut lagi dengan manusia.

Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar2 Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar3 Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar4 Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar5 Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar6 Budak Baik Hati Yang Merawat Haiwan Terbiar7

Banyak orang merasa simpati dengan aksi dermawan dari Ken, walau masih kecil, dia sudah memahami makna menyayangi sesama makhluk hidup. Foto-foto Ken pada akhirnya tersebar cepat di dunia maya. Ramai yang memberi bantuan dana agar Ken boleh mewujudkan impiannya, membina sebuah tempat perlindungan haiwan, dipetik dari Huffingtonpostcom.

Berkat bantuan itu, Ken dan ayahnya membina tempat perlindungan yang mudah di garaj rumah mereka. Nampaknya Ken dengan gembira ikut membantu pembangunan tempat perlindungan itu dan menuliskan HAPPY ANIMAL CLUB warna-warni sebagai namanya.

Sekarang, Ken boleh merawat haiwan-haiwan yang terlantar dan mempunyai tempat untuk menampung mereka. Aksi ini sama sekali tidak mengambil untung, kerana semua bantuan yang diberikan pada Ken pada akhirnya digunakan untuk membiayai haiwan-haiwan yang dia rawat. Suatu semasa nanti, Ken berharap mempunyai tempat perlindungan yang lebih besar, sehingga boleh menolong lebih banyak haiwan terbiar.

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge