Biar Betul! Gadis Ini Lebih Genius Daripada Einstein?

gadis.jpg

Biar Betul! Gadis Ini Lebih Genius Daripada Einstein?  | Kita akui Albert  Einstein antara manusia yang dianggap pintar kerana berjaya menyelesaikan masalah sukar. Namun pada hari ini, seorang guru membuat kenyataan bahawa terdapat seorang pelajarnya yang didapati berjaya menjawab soalan IQ dengan baik dan diiktiraf paling pandai di dunia. Difahamkan gadis pintar ini juga baru sahaja berusia 16 tahun. Itulah keistimewaan yang dimiliki olehnya.

Lauren Marbe, 16, memeranjatkan gurunya apabila mencatatkan markah 161 pada ujian IQ Mensa selepas menduduki ujian itu secara suka-suka.

Markah ujian IQ dicatatkan anak pemandu teksi itu bermakna dia kini lebih pintar daripada Professor Stephen Hawking, Bill Gates, malah Albert Einstein yang semuanya mempunyai IQ 160.

Lauren kini tersenarai dalam persatuan Mensa yang bermakna dia secara rasmi berada dalam kelumpuk satu peratus orang paling pandai di dunia.

Pelajar Sekolah Menengah Roding Valley itu yang diramal mencatatkan semua A dalam peperiksaan GCSE berkata, dia teruja dengan pencapaiannya.

Lauren menduduki ujian IQ itu awal bulan ini.

Ibunya, Sue Marbe, pengetua sebuah sekolah rendah di Essex berkata: “Meskipun Lauren berambut blonde seperti gadis Essex lain, dia berjaya mengikis tanggapan semua pelajar perempuan Essex bodoh.”

Einstien tidak pernah menduduki ujian IQ kerana peperiksaan itu tidak wujud pada zamannya. Bagaimanapun, pakar percaya dia memiliki IQ 160.

Ujian IQ bertujuan menguji keupayaan kecerdikan pelajar. Di Britain, purata markahnya ialah 100.

Dr Fuh – Sebijak mana pun kita, tapi kalau digunakan dengan cara yang salah tak guna jugak. Bersyukur kepada Nya kerana semua itu adalah kurniaan Allah S.W.T

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

6 thoughts on “Biar Betul! Gadis Ini Lebih Genius Daripada Einstein?”

 1. VIMAX2U says:

  ala einstein pun manusia gak xheran pun klo ada lgi hebat
  VIMAX2U recently posted…VIMAX RM230My Profile

 2. Yana Sakura says:

  Bersyukur dgn apa yg kita miliki..nie msuk world book of record la ea?? Eh ade ke World Book Of Record?? Hehehe
  Yana Sakura recently posted…Imam Abu Hanifah Menasihati Si PemalasMy Profile

 3. Rina says:

  Jika kejeniusannya bisa bermanfaat dan dimanfaatkan untuk kebaikan dan perkembangan dunia pasti akan luar biasa namun bila tidak juga tak ada gunanya…
  Rina recently posted…Best List of Free Download Responsive Themes for Blog, Business, Magazine WordPressMy Profile

 4. vcore says:

  wow……..

 5. asari says:

  mcm mana nak ambik ujian iq?
  asari recently posted…Biar Betul! Gadis Ini Lebih Genius Daripada Einstein?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge