Bayi 8Bulan Mati Akibat Salah Ubat Yg Diberikan Klinik Swasta

Bayi-8Bulan-Mati-Akibat-Salah-Ubat-Yg-Diberikan-Klinik-Swasta.jpg

Bayi 8Bulan Mati Akibat Salah Ubat Yg Diberikan Klinik Swasta | Seorang bayi lelaki berusia lapan bulan yang melecur selepas menggunakan ubat diberikan sebuah klinik swasta di sini pada 16 Februari lalu meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) awal pagi tadi.

Bayi malang itu, Muhammad Nasrullah Khairul Nizam meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi HSB kira-kira jam 1.25 pagi.Jenazah Muhammad Nasrullah dikebumikan di perkuburan Islam Masjid Pematang Buluh, Kota Sarang Semut dekat sini pada pukul 9 pagi tadi.

Sinar Harian sebelum ini melaporkan, seorang bapa mendakwa sebuah klinik swasta cuai merawat penyakit ruam bayinya yang berusia lapan bulan sehingga menyebabkan kulit di seluruh tubuh anaknya melecur.

Khairul Nizam Lebai Jusoh, 41, mendakwa, dia membawa bayinya, Muhammad Nasrullah ke klinik berkenaan pada 16 Februari lalu untuk mendapatkan rawatan penyakit ruam yang dialami anaknya itu di bahagian paha dan perut.

Dilaporkan, ubat makan dan pakai yang diberikan pihak klinik kemudiannya menyebabkan badan bayi itu mula melecur dan menjadi kehitaman.

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

2 thoughts on “Bayi 8Bulan Mati Akibat Salah Ubat Yg Diberikan Klinik Swasta”

  1. hafiz says:

    takziah kepada keluarga tersebut..
    ambil tindakan terhadap klinik tu
    hafiz recently posted…Terima hadiah dari IntanBerlianMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge