Bank di Switzerland Longgok 8 Juta Duit Syiling Dalam 1 Bilik

Bank-di-Switzerland-Longgok-8-Juta-Duit-Syiling-Dalam-1-Bilik.jpg

Bank di Switzerland Longgok 8 Juta Duit Syiling Dalam 1 Bilik | Jika korang penggemar komik Donald Duck, pasti mengenal Uncle Gober. Bapa saudara Scrooge yang terkenal kaya raya membuat iri orang di seluruh dunia dengan mempunyai kolam yang dipenuhi wang.

Namun hal itu ternyata tidak hanya ada di komik saja. Sebuah Bank di Switzerland bernama Scweizer Volksbank juga mempunyai gudang wang. Bahkan para pelanggan boleh ikut merasakan berenang di kolam wang tersebut.

Bank yang dibuka sejak tahun 1912 itu memang dari awal lagi ingin mempamerkan gudang simpanan wang mereka. Dalam satu gudang saja terdapat hampir 8 juta duit syiling.

Bank di Switzerland Longgok 8 Juta Duit Syiling Dalam 1 Bilik2 Bank di Switzerland Longgok 8 Juta Duit Syiling Dalam 1 Bilik3 Bank di Switzerland Longgok 8 Juta Duit Syiling Dalam 1 Bilik4 Bank di Switzerland Longgok 8 Juta Duit Syiling Dalam 1 Bilik5

Walaupun begitu, bank ini mendakwa mempunyai sistem keselamatan yang tambahan ketat. Mereka bahkan berani bertaruh bahawa gudang ini tidak boleh dihancurkan oleh bom sekalipun.

Pihak Bank juga memberi sebuah tawaran tambahan bagi para pelanggan yang ingin membuat gudang wang juga di rumah. Mereka akan rasa selamat jika memasangnya. Scweizer Volksbankjuga mempamerkan duit syiling pada orang awam .

sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge