Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui

Bangkai-Buaya-Gergasi-Mati-Di-Kuala-Selangor6.jpg

Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui | Menurut penduduk di kampung berkenaan, buaya bersaiz gergasi itu dilaporkan sudah tidak bernyawa dan ditemui di Kampung Bukit Belimbing , Sungai Batang berjuntai Kuala Selangor. Bangkai buaya tersebut terpaksa diangkut dan dialih menggunakan kapal korek pada petang tadi untuk mengelakkan bangkai tersebut menjadi busuk.

Apapun, saiz buaya yang ditemui itu memang agak besar walaupun ianya sudah menjadi bangkai. Pengarah Perhilitan Selangor Rahim Ahmad menjelaskan, pihaknya segera ke lokasi kejadian sebaik dimaklumkan dengan penemuan itu dan mengangkut bangkai buaya terbabit ke Pusat Konservasi Hidupan Liar Sungai Dusun untuk bedah siasat.

Gambar Bangkai Buaya Gergasi

Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui, gambar Buaya Gergasi Di Kuala Selangor, Video Buaya Gergasi Kuala Selangor, Buaya Gergasi Selangor Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui, gambar Buaya Gergasi Di Kuala Selangor, Video Buaya Gergasi Kuala Selangor, Buaya Gergasi Selangor Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui, gambar Buaya Gergasi Di Kuala Selangor, Video Buaya Gergasi Kuala Selangor, Buaya Gergasi Selangor Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui, gambar Buaya Gergasi Di Kuala Selangor, Video Buaya Gergasi Kuala Selangor, Buaya Gergasi Selangor Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui, gambar Buaya Gergasi Di Kuala Selangor, Video Buaya Gergasi Kuala Selangor, Buaya Gergasi Selangor Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui, gambar Buaya Gergasi Di Kuala Selangor, Video Buaya Gergasi Kuala Selangor, Buaya Gergasi Selangor

Video Bangkai Buaya Gergasi Di Kuala Selangor

Petikan Akhbar PenemuanBangkai Buaya Gergasi Di Kuala Selangor

Penduduk sekitar Bukit Belimbing dekat sini gempar selepas dua nelayan menemui bangkai buaya besar yang tersangkut di tepi sungai ketika mahu memancing udang di Jeti Jalan Tok Empat Masjid, Kampung Bukit Belimbing. Nelayan, Zaidi Jaafar, 23, berkata, dia tidak menyangka suluhan lampu rakannya ketika menyusuri Sungai Selangor untuk memancing udang tertumpu pada objek besar yang disangka kayu yang tersangkut pada dahan kayu di tebing sungai.

“Kami mula menjarakkan sampan dan meneliti dari jauh. Namun, beberapa minit kemudian kami memberanikan diri untuk melihat lebih dekat kerana buaya itu tidak bergerak. Saya cuba menguis menggunakan pendayung dan dapati buaya itu sudah tidak bergerak.

“Selepas sah buaya itu sudah mati, kami terus mendekati untuk melihat keadaan fizikal buaya itu yang mungkin cedera di mana-mana yang mengakibatkan kematian, namun hanya didapati gigi dan kuku sudah tiada,” katanya ketika ditemui. Untuk laporan, tidak pernah berlaku kejadian keganasan buaya yang menyebabkan kematian direkodkan setakat ini.

Sumber Gambar Dan Video

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

11 thoughts on “Bangkai Buaya Gergasi Mati Di Kuala Selangor Ditemui”

 1. buaya ni dah tentu terlalu tua.. itu yang besar tu. usia dia dah sangat2 tua
  boni ultra kacak recently posted…Ulangtahun Pertama Penyamun Inc.My Profile

  1. X Lupa says:

   Kalau nelayan tu diam-diam tak report..mau dapat beribu jual kulit buaya tu
   X Lupa recently posted…Video Kepala Pelatih Dimakan BuayaMy Profile

 2. bapak besar boyaaa nih…

 3. Eyma Lydia says:

  Gigi dengan kuku tak ada ? Pergh ! ganjil…

 4. myvitrd says:

  mati sakit tua ni… kalau ni jantannya.. mesti betiinanya lagi besar dari ni… hatilah2 orang kuala selangor
  myvitrd recently posted…Basikal Tua @ Basikal Jepun Untuk DijualMy Profile

 5. Buaya sebesar tu, time dia hidup, mcmana orang2 kampung kat kawasan tu boleh terlepas pandang.
  Hootoh Blog Tudia™ recently posted…Laporan Polis Online Web Polis Diraja MalaysiaMy Profile

 6. phantom says:

  aku slalu mncing kt sungai ni dlu…, nsib baik…l

 7. cikai says:

  sungai mana ada udang galah msti ada buaya.. tu atok aq ckp la.. huhuuhu.. kat area kuala selangor memang ada buaya. jarang2 nmpk je..

 8. bedai says:

  besar tp xbape beso..aku mancing kt area tu dlu jmpa lg beso.. buaya selangor baik2..jgn la mancing pastu mulut bangkai.

 9. cik siti says:

  besarnya boya ni….
  cik siti recently posted…jom naik cruise atau menang RM1001 setiap hari!My Profile

 10. vcore says:

  buaya ni mati tua.gigi pon dh xde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge