Band Muzik Di Acara Pengkebumian Hanya Di Taiwan Ini Pelik

Band-Muzik-Di-Acara-Pengkebumian-Hanya-Di-Taiwan-Ini-Pelik.jpg

Band Muzik Di Acara Pengkebumian Hanya Di Taiwan Ini Pelik | Seseorang yang meninggal pasti pasti ramai yang bersedih. Tidak hairan jika acara pengebumian menjadi acara yang suram, penuh air mata dan menjadi acara yang sangat serius. Namun semua itu tidak berlaku di Taiwan. Di sana, ada beberapa keluarga yang menggunakan perkhidmatan drum band atau marching band untuk memeriahkan majlis pengebumian keluarga mereka.

Berita ini benar-benar berlaku. Beberapa video Youtube yang di-upload di channel rong981692 memperlihatkan kumpulan marching band perempuan muda dijemput ke tanah perkuburan. Dengan alat muzik khas marching band, seragam skirt mini dan semangat, mereka membuat acara pengebumian meriah dengan bunyi dari alat muzik yang dimainkan.

Gadis-gadis itu tidak kelihatan kekok bermain marching band dengan formasi rapi dan bergaya di sekitar keranda. Mereka melakukan tugas sebagai ahli marching band dengan serius, walaupun acara ini bertujuan untuk orang yang sudah meninggal.

Perkara ini tentu membuat ramai orang tertanya-tanya, kerana perkuburan yang seharusnya tenang dan sendu lantas menjadi ‘bising’ oleh marching band dari gadis-gadis cantik ini. Dipetik dari en.rocketnews24.com, inilah berapa komen pengguna internet:

“Bukankah ini akan menjadi perpisahan terbaik?”

“Wah, ini sangat cool!”

“Hati-hati, anda boleh membangunkan orang mati!”

“Ini lebih meriah berbanding acara perkahwinan saya.”

“Saya akan meminta acara ini di pengebumian saya kelak.”

Begitu banyak tanggapan pada trend yang cukup aneh ini.

Band Muzik Di Acara Pengkebumian Hanya Di Taiwan Ini Pelik2

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge