Allahu Rabbi! Lelaki Ini Mengaji Al-Quran Ketika Koma

mengaji-ketika-koma.jpg

Allahu Rabbi! Lelaki Ini Mengaji Al-Quran Ketika Koma | Subhanallah, Walhamdulillah, Allahu Akhbar. Tadi Dr Fuh saja usya-usya facebook fan page lain. Kemudian Dr Fuh terjumpa satu video yang amat menyentuh hati. Kesahihannya tidak dapat dipastikan. Tetapi video ini membuatkan hati Dr Fuh tersentuh.

Jika benar, bagaimana seorang yang koma boleh mengaji Al-Quran? Itulah bertapa besarnya kuasa Allah. Tak keterlaluan kiranya Dr Fuh mengandaikan lelaki ini sering ingat pada Allah dengan melakukan ibadah-ibadah termasuk kerap membaca Al-Quran. Berikut sedikit info yang Dr Fuh dapat daripada Facebook.

Remaja Jordan yang bertugas sebagai imam mengalami kecederaan dalam satu kemalangan, membaca Al-Quran Al-Karim dalam keadaan yang tidak sedarkan diri setelah keluar daripada bilik pembedahan- SubhanAllah, apa jua kelakuan atau perkataan yang kita gerakkan semasa kita sedar diri, Allah SWT akan gerakkan secara automatik apabila kita dalam keadaan tidak sedar.

Inilah maksud kata-kata Imam Al-Ghazali yang mengatakan ” apa sahaja perbuatan kita di dunia adalah gambaran perbuatan kita di alam Akhirat nanti “. Betapa malunya kita dihadapan Allah SWT apabila kita berkelakuan tidak senonoh dihadapan Allah SWT di Akhirat nanti.

Semoga Allah SWT memberi semangat kepada kita semua untuk melakukan ibadat dan menjauhkan kita semua daripada melakukan kejahatan, agar kita berkelakuan dan berkata-kata dengan perkataan terbaik dihadapan Allah SWT nanti, Amin Ya Rabbal Alamin.

Berikut adalah videonya. Sama-sama kita renungi. Allahu Akhbar!

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

7 thoughts on “Allahu Rabbi! Lelaki Ini Mengaji Al-Quran Ketika Koma”

 1. Mungkin semasa sihat & sedar bibir & hatinya sentiasa berzikir & membaca kalam2 Allah.. Bukti kebesaran Allah yang tiada tandingan
  lekatlekitgurl recently posted…BUDAK DARJAH 2 DAN 4 TENGOK PORNO DI KOMPUTER SEKOLAH DAN ROGOL BUDAK 7 TAHUNMy Profile

 2. subhanallah..begitu hamba yang mencinta sang pencipta

 3. amir zahari says:

  Al_Quran dalam dirinya hidup..
  amir zahari recently posted…Silence Day Of Wednesday #33 – Tanjung Biru, Port DicksonMy Profile

 4. vcore says:

  subhanallah……
  vcore recently posted…20 Fakta Menarik Tentang Otak ManusiaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge