Akaun Twitter Wajib ‘Follow’ Yang Membahagiakan

Voldy.jpg

Akaun Twitter Wajib ‘Follow’ Yang Membahagiakan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Rindu sungguh menulis di sini. Maklumlah sejak bergelar pelajar kembali ni selepas bercuti sebulan lebih ni, sibuk dengan urusan dunia yang tiada tanda-tanda berpenghujung.

Twitter. Boleh dikatakan kita semua menggunakan Twitter untuk mengetahui isu perkembangan semasa dan perkembangan para selebriti yang kita minati, tetapi kita semua tahu yang setiap masa ada sahaja Tweet yang buat kita ketawa. Yang pasti, Teacher Muja bukanlah penggemar Twitter, Facebook masih kegemaran tittew. 😛

Senarai di bawah sememangnya akaun Twitter wajib ‘Follow‘ yang membahagiakan, yang memberikan kita sebab untuk ketawa dengan terbahak-bahak. Tapi dalam bahasa Inggeris la. Pastikan buka Google Translate kalau kurang arif. Teacher Muja pun tengah buka kamus Oxford ni. -_-

Norman

akaun twitter patut diikuti

Kenali Norman. Dia adalah seorang lelaki berusi 83 tahun dengan minda yang keliru. Dia ingatkan Twitter adalah Google. Norman selalu tweet perkara yang dia cari dan sebahagian tweetnya adalah perkara tidak kita tidak sangka akan buat kita semua gelak sebelum sarapan pagi. Contohnya,”cannister of Olympic pool water for gift” dan “cologne that smells like paper.” Kreatif betul Pak Cik Norman ni.

Jason Sweeney

twitter jason

Pengguna Tweeter ini mempunyai lebih daripada sejuta pengikut. Pemuda ini bukan sahaja suka menggunakan Twitter dengan sangat kerap, tetapi kebelakangan ini dia juga bagaikan mempunyai akses kepada banyak perkara lucu. Tak kira macam mana teruk sekalipun mood kita, melihat timeline Jason pasti akan sekurang-kurang membuat kita tersenyum. Salah satu Tweetnya adalah, “If anyone needs a life coach, I’m available. Oh, sorry. That’s a typo. I meant life “couch”. You can sit on me until you die.”

Tim Siedell

akaun tim

Sekarang, lelaki ini sangat popular. Terpampang di majalah Time, hujung minggu NPR dan edisi dan tunggu untuk Huffington Post, kelucuannya tidaklah jenis yang kamu yang akan skrol ke bawah dan gelak. Lelaki ini mempertaruhkan ketawanya.

Lord Voldemort, or He Who Must Not Be Named

akaun twitter paling hot

Siapa lagi yang lebih layak untuk menduduki senarai ini jika bukan watak yang rata-rata kita membencinya. The Dark Lord punya post menggabungkan topik yang terhangat dengan mengaitkannya dengan Harry Potter. Akaun Twitter The Dark Lord pastinya akan mengingatkan kita kembali macam mana terujanya kita semasa menunggukan setiap siri bagi filem Harry Potter. Sungguh ironi apabila watak paling jahat mengingatkan kita pada hero, yang dianggap paling baik.

Big Ben

akaun twitter paling popular

Ya. Kita takkan tahu kenapa Big Ben ini kita anggap lucu, atau kenapa ayat-ayat dengan perkataan yang sama diulang-ulang sangat melucukan, atau kenapa kita tak boleh berhenti apabila membacanya. Serius, memang kita takkan tahu. Yang kita tahu, secara jujur, segala ayatnya adalah melucukan.

Ternyata, walaupun Twitter selalunya menjadi tempat pergaduhan dan kesinisan antara manusia, ada juga sisi baiknya. Boleh juga buat bahan ketawa. Maka betullah setiap sesuatu ada hikmahnya. Kita sebagai manusia haruslah mengenal pasti akannya dan menggunakannya sebaik-baiknya. Wassalaam.

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

2 thoughts on “Akaun Twitter Wajib ‘Follow’ Yang Membahagiakan”

 1. Lonny says:

  Right here iss the right webpage for anybody who wishers to find out about this topic.
  You realize a whole lot iits almost tough to argie woth you (not that I actually would
  want to…HaHa). You definitely put a fresh spin on
  a subject which has been written about for decades. Wonderful stuff,
  just excellent!

  My web-site – right side kidney pain during pregnancy, Lonny,
  Lonny recently posted…LonnyMy Profile

 2. Rina says:

  Saya belum pernah tahu dan singgah di twitter2 mereka, Insya allah akan lihat dan coba memfollow
  Nice share
  Rina recently posted…Basic Tutorial : PHP If Else Statement With Multiple ConditionsMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge