Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia

Air-Tejun-Dalam-Tanah-Paling-Dalam-Di-Dunia.png

Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia | Air terjun dengan kedalaman kira-kira 1,120 kaki di bawah tanah di tengah-tengah Lookout Mountain berhampiran Chattanooga, Tennessee, terletak di Amerika Syarikat adalah yang tertinggi dan paling dalam.

Air terjun Ruby Falls, yang telah terhakis dari batu batu kapur oleh berjuta-juta air garam beribu tahun dahulu ,dengan ketigian air jatuh 145 kaki ke dalam kolam di lantai gua dan kemudian melalui gunung sehingga akhirnya bertemu dengan Sungai Tennessee di pangkal Lookout Mountain. Ruby Falls dipercayai berusia 30 juta tahun.

Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia2 Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia3 Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia4 Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia5 Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia6 Air Tejun Dalam Tanah Paling Dalam Di Dunia7

sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge