5 Tempat Paling Sesuai Untuk Dilawati Di Dunia

tempat-berjalan-Venice-Italy.jpg

5 Tempat Paling Sesuai Untuk Dilawati Di Dunia | Kehidupan kita selalu diselubungi dengan pelbagai jenis emosi dan perasaan. Ada yang menyenangkan dan banyak juga yang menyerabutkan. Apabila kita bersendirian, berjalan-jalan mengambil angin adalah perkara yang terbaik untuk dilakukan dalam percubaan kita untuk memikirkan jalan keluar atau sekadar untuk menumpukan perhatian kepada sesuatu yang lain.

Berjalan telah terbukti menjadi salah satu perkara yang terbaik pada saat kita cuba untuk mencari ketenangan jiwa. Teacher muja percaya beberapa bandar-bandar telah dibuat untuk diterokai dengan berjalan kaki. Jadi, hari ni Teacher muja nak berkongsi 5 tempat paling sesuai untuk dilawati. Manalah tahu sampai satu masa kita mahu lari dari segalanya, bolehlah kita memilih tempat-tempat ini sebagai destinasi pendamai minda.

Berikut adalah senarai 5 bandar yang paling walkable di dunia. Sebilangan besar bandar-bandar termasuk dalam senarai ini, tetapi kita telah berjaya menulis di atas orang-orang yang terbaik 5 .

1. Venice, Italy

tempat berjalan, tempat cantik, venice italy

Venice adalah sebuah tempat paling sesuai untuk dilawati. Di sini kereta bukanlah satu keperluan kerana apabila kita mula berjalan , keindahan di sekeliling kita membolehkan kita terus berjalan sehingga sampai ke destinasi. Kebanyakan pelancong sering berjalan kaki dari tempat ke tempat hanya untuk menikmati keindahan bandar ini.

2. Amsterdam, Netherlands

tempat berjalan, tempat cantik, amsterdam netherlands

Terusan, jalan raya yang bersih dan keindahan tempat paling sesuai untuk dilawati di dunia ini adalah kerana di sini pelancong perlu berjalan untuk melihat dan menikmati kecantikan sekitar bandar. Percayalah bahawa kita tidak akan menjadi orang yang pertama mengelilingi bandar ini dengan berjalan kaki 🙂

3. Prague, Czech Republic

tempat berjalan paling sesua, tempat cantik, praque czech republic

Prague telah memperoleh nama samaran “Golden City (Bandar Emas)” dan ” Bandar Ibu ” kerana keindahan di sekitar bandarnya. Setiap bangunan , setiap jalan, dan setiap tempat menawarkan sesuatu yang menakjubkan setiap orang yang melihatnya. Dalam zaman moden ini, entah bagaimana Prague telah berjaya mengekalkan keasliannya.

4. Srinagara, Kashmir

 tempat berjalan paling sesuai, tempat cantik, srinagar kashmir

Tempat yang yang dikenali sebagai ” Syurga di Bumi “, juga sesuai dikenali sebagai tempat paling sesuai untuk dilawati. Pandangan di sekitar bandar seakan-akan sempurna dan sangat menyegarkan. Kashmir sangat terkenal dengan taman-taman yang subur, tasik yang tenang , dan landskap yang selalu berubah-ubah. Hanya dengan melihat gambar-gambar Kashmir mampu membuat pelancong menggilainya.

5. Granada, Spain

tempat paling sesuai untuk berjalan, tempat cantik, tempat menarik, granada spain

Bandar yang indah ini tersenarai sebagai antara tempat paling sesuai untuk dilawati di dunia kerana ia menawarkan beberapa tempat menarik yang tidak boleh dilihat dari kereta. Granada mempunyai beberapa tempat kebudayaan besar yang telah dibina apabila umat Islam , Yahudi dan Kristian menggunakannya untuk hidup bersama secara damai. Bandar ini layak untuk diterokai dengan berjalan kaki kerana seni bina dan sejarahnya.

Cantik bukan? Jadi, kalau ada kelapangan masa, berjalanlah kita melawat sisi sisi dunia yang sangat indah ciptaan Allah SWT ini. Jauh berjalan luas pemandangan. Ilmu pun bertambah. Till next entry all. Astalavista 😀

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

7 thoughts on “5 Tempat Paling Sesuai Untuk Dilawati Di Dunia”

 1. Takde yang dekat ker?? hahahahaha walau pasport tak mati lagi tapi duit yang tak banyak2. Apapun.. setiap negara ada keunikkan dia tersendiri. Melancong & berjalan salah satu perkara utk hilangkan stress.. apatah lagi melawat tempat2 yang cantik
  lekatlekitgurl recently posted…EMAS TAK SELAMAT LAGI DI PAKAI KAUM WANITAMy Profile

 2. vcore says:

  what a beautiful places.teringin nak pergi

 3. kertas says:

  Amsterdam, Netherlands , cantikk bila laa boleh pegi

 4. Ezad Skytech says:

  bila la agaknya boleh sampai tempat2 ni..huhu
  Ezad Skytech recently posted…Risiko Tinggi Bila Hujan LebatMy Profile

 5. amir zahari says:

  pergi negara org kena kaji bukan shja budaya tp undang2 mereka..
  amir zahari recently posted…Suka Memberi Amalan Mulia – Sedih Tengok Video IniMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge