Subhanallah! 5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia

subhanallah.jpg

Subhanallah! 5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia | Assalamualaikum dan selamat sejahtera Dr Fuh ucapkan kepada semua. Setiap ibu bapa dalam dunia ni sudah semestinya mengimpikan anak yang sihat tubuh badan, anak yang mampu menjadi anak soleh/solehah, dan anak yang baik-baik belaka. Perkara ini sememangnya tidak mustahil kerana terdapat surah-surah di dalam Al-Quran yang boleh dibaca oleh ibu bapa semasa anak dalam kandungan dan juga ketika ini terdapat teori-teori tentang amalan untuk ibu mengandung bagi mendapatkan anak yang baik.

Allah S.W.T memang berkuasa keatas manusia bahkan seluruh makhluk dan hidupan dibumi ini. Ini terbukti apabila lima kanak-kanak yang genius ini berjaya menggemparkan dunia. Siapakah diri mereka sebenarnya? Untuk itu, mari kita lihat senarai lima anak kecil beragama Islam yang sangat genius dan ajaib hingga menggemparkan dunia.

Berikut 5 Anak Ajaib Islam Yang Mengemparkan Dunia:

1. Akrit Jaswal

5 Anak Ajaib Dan genius Islam Yang Menggemparkan Dunia -Akrit Jaswal

Akrit Jaswal yang mempunyai IQ 146 (manusia terpintar di India) sejak berusia 7 tahun ia sudah mampu melakukan operasi pembedahan secara otodidak

2. Sayyid Muhammad Husein Tabataba’i

5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia. Allah S.W.T memang berkuasa keatas manusia bahkan seluruh makhluk dan hidupan dibumi ini.

Sayyid Muhammad Hussein Tabataba’i seorang kanak-kanak yang sudah berjaya menghafal surat-surat dalam Al-Qur’an dan mampu menafsirkannya. Beliau juga telah menerima gelaran Doktor di usia tujuh tahun di Hijaz Collage Islamic University di UK.

3. Abdurrahman Farih

5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia. Allah S.W.T memang berkuasa keatas manusia bahkan seluruh makhluk dan hidupan dibumi ini.

Di bumi Aljazair, ada anak genius yang berusia tiga tahun bernama Abdurrahman Farih mampu menghafal Al Quran hanya mendengar orang lain membaca Al Quran sejak ia masih di dalam kandungan ibunya.

4. Ali Yakubov

5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia. Allah S.W.T memang berkuasa keatas manusia bahkan seluruh makhluk dan hidupan dibumi ini.

Di Rusia kemunculan ayat-ayat ‘Al Quran” di sekitar tubuh bayi yang berusia sembilan bulan bernama Ali Yakubov, telah membuat 2000 orang Muslim dari kawasan utara Rusia mendatangi untuk melihatnya.

5. Syarifuddin Khalifah

5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia. Allah S.W.T memang berkuasa keatas manusia bahkan seluruh makhluk dan hidupan dibumi ini.

Syarifuddin Khalifah, seorang anak ajaib, lahir di Arusha, di bahagian utara Tanzania (sebuah negara di Afrika Timur) pada usia satu setengah tahun sudah mampu menghafal Al-Quran dan juga mampu mendirikan solat lima waktu. Apa yang lebih mengejutkan apabila dia bukanlah seorang anak dari ibubapa yang beragama Islam. Beliau telah mengislamkan lebih dari ribuan orang.

Subhanallah

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

6 thoughts on “Subhanallah! 5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia”

 1. kucinghitam says:

  subhanallah kecik2 dah hafal Alquran kita ni solat 5 waktu pun kadang miss no 3 tu comel sgt
  kucinghitam recently posted…GADIS GILA SEKS TIPU KELUARGAMy Profile

 2. Rina says:

  Allah SWT memiliki kuasa yang besar atas semua makhluk dan ciptaannya. Allah SWT mampu menunjukkan pada kita semua bahwaasnya Islam adalah agama yang di ridhoi. Insya Allah keajaiban tentang 5 kanak2 ini bisa lebih mendekatkan diri kita padaNya
  Rina recently posted…Create Dynamic XML RSS Feed / Sitemap File Using PHP And MYSQLMy Profile

 3. amir zahari says:

  Allahu Akbar.. kadang kagum dengan ibubapa yang berusaha mendidik anak2 diorg menghafaz al-quran, bukan apa, kita yang memilih samada ditempatkan disyurga atau neraka, anak2 penghafaz Al-Quran ibubapanya diberi mahkota di akhirat sana..
  amir zahari recently posted…Pelik Ikan Muka KhinzirMy Profile

 4. omg says:

  no.4 tu comel giler…….

 5. Atira Elyana says:

  Subhanallah,maha agung kuasa mu ya ilahi,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge