4 Lagi Coklat Dikesan Mengandungi DNA Babi

Untitled.jpg

4 Lagi Coklat Dikesan Mengandungi DNA Babi | Susulan isu coklat Cadbury yang mengandungi DNA babi, pihak yang berwajib telah menjalankan ujian ke atas beberapa jenis coklat keluaran luar negara yang dipasarkan di Malaysia, terutamanya di kawasan bebas cukai: Langkawi.

Beberapa keping gambar yang menunjukkan hasil ujian terhadap coklat-coklat tersebut telah tersebar di rangkaian sosial Whatsapp baru-baru ini, dan telah sampai ke pengetahuan Zyra. Zyra harap satu kenyataan akan dikeluarkan mengenai status coklat-coklat ini.

4 Lagi Coklat Dikesan Mengandungi DNA Babi

4 Lagi Coklat Dikesan Mengandungi DNA Babi

4 Lagi Coklat Dikesan Mengandungi DNA Babi4 Lagi Coklat Dikesan Mengandungi DNA BabiDiharapkan lebih banyak ujian terhadap makanan yang diimport dan dihasilkan dari syarikat-syarikat besar dari luar negara dilakukan oleh pihak-pihak yang bertanggungjawab. Semoga kita sebagai umat Islam tidak lagi diperdayakan dengan bahan yang meragukan dan haram di sisi agama Islam.

Kepada penggemar coklat, berhati-hatilah ketika membuat pilihan walaupun harga yang ditawarkan murah dan rasa coklatnya yang lazat. Tambahan pula, coklat-coklat yang terlibat itu langsung tiada status atau logo halal dari mana-mana Jabatan Islam sama ada dari luar atau dalam negara.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

One thought on “4 Lagi Coklat Dikesan Mengandungi DNA Babi”

  1. Bahrain says:

    Banyak pula isu coklat ada DNA Khinzir
    Bahrain recently posted…Status Coklat Cadbury Didapati Mengandungi DNA BabiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge