Warga Emas 103 Tahun Kahwin Lagi Sekali

kahwin-tua.jpg

Warga Emas 103 Tahun Kahwin Lagi Sekali | BUENOS AIRES – Seorang lelaki berusia 103 tahun, Jose Manuel Riella melangsungkan semula perkahwinan dengan isterinya, Martina Lopez yang berusia 99 tahun pada Selasa lalu di belakang rumah mereka di Asuncion, Paraguay.

Pasangan itu sebelum ini telah melangsungkan perkahwinan buat kali pertama pada tahun 1933 tanpa dihadiri oleh seorang paderi tetapi disaksikan hanya pegawai pentadbiran.

Namun, selepas 80 tahun hidup bersama, pasangan itu sekali lagi melangsungkan perkahwinan dengan dihadiri seorang paderi Kristian Katolik.

Ketika majlis itu berlangsung, Riella duduk di atas sebuah kerusi roda.

Majlis perkahwinan itu dihadiri oleh lapan orang anak mereka.

Seramai 50 cucu, 35 cicit dan 20 piut pasangan itu turut menyaksikan majlis perkahwinan itu. – Agensi

Sumber

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Latest posts by Dr Fuh (see all)

Comments

comments

4 thoughts on “Warga Emas 103 Tahun Kahwin Lagi Sekali”

  1. Ni macam sambut anniversary je ni. Yelah tak cerai macam mana nak kawen sekali lagi. Ke macam kes wawa zainal & ariel tu.. apa2 je la maybe meraikan perkahwinan mereka kot
    lekatlekitgurl recently posted…VAKSIN ROTAVIRUS HARAM KERANA ADA UNSUR BABIMy Profile

  2. I constantly emailed this blog post page to all my contacts, for the reason that if like to
    read it next my links will too.
    basketball quotes recently posted…basketball quotesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge