Tips Menghilangkan Sembap Di Mata

Tips Menghilangkan Sembap Di Mata. mengurangkan masalah mata sembap dan lingkaran gelap bawah mata menggunakan bahan semula jadi dan tidak perlu kos tinggi.

Tips Menghilangkan Sembap Di Mata | Selalunya kalau mata sembap mesti kuat tidur ataupun banyak sangat menangis, nak Tips Menghilangkan Sembap Di Mata ? Jom baca info di bawah :

Tips Menghilangkan Sembap Di Mata

Gaya hidup yang aktif dan tidak mendapat tidur dan rehat yang cukup boleh menyebabkan mata menjadi sembap langsung menampakkan penampilan kita lesu dan tidak bermaya. Wanista ada beberapa tips untuk mengurangkan masalah mata sembap dan lingkaran gelap bawah mata menggunakan bahan semula jadi dan tidak memerlukan kos yang tinggi.

1. Sudu

Sejukkan sudu dalam peti sejuk semalaman. Letak sudu tersebut pada mata yang sembap pada bahagian bawah mata.

2. Susu

Rendam kapas dalam susu dan letak di bawah mata anda untuk beberapa minit. Kandungan asid laktik dalam susu tersebut membantu mengurangkan lingkaran gelap bawah mata.

3. Lemon

Letak hirisan lemon pada bahagian mata dan biarkan selama 20 minit ( hati-hati jangan sampai jus lemon termasuk dalam mata)

4. Timun + lemon

Rendam hirisan timun dalam jus lemon 3-5 minit. Letakkan hirisan timun yang sudah direndam lemon di atas mata selama 10- 15 minit.

5. Uncang teh

Uncang teh yang telah digunakan masih ada fungsi yang lain . Sejukkan uncang teh di dalam peti sejuk dan letakkan di bahagian mata selama beberapa minit.

6. Ubi kentang

Potong ubi kentang dalam potongan kecil berbentuk separuh dan letakkan di bawah mata selama 20 minit.

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments