Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar – Adakal Samsung Bakal Disaman?

samsung-galaxy-s3-meletup.jpg

Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar – Adakal Samsung Bakal Disaman? | Fuh!! Bahaya sungguh. Tadi Dr Fuh baru terbaca kisah beberapa hari lepas iaitu mengenai kes talipon Samsung Galaxy S3 meletup. Yang Dr FUh terkejutnya smart phone ni bukan meletup time di charge. Nak tau ikuti laporan penuh yang dipetik dari daily mail ni.

Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar

Fanny Schlatter ,18, cedera apabila Samsung Galaxy S3 dikatakan meletup di dalam poket seluarnya. Dia mendakwa akan membuat aduan terhadap Samsung. Fanny Schlatter berkata “Tiba-tiba saya terdengar bunyi letupan – seperti mercun. ‘Kemudian saya perasan bau kimia pelik dan seluar kerja saya mula terbakar.’
Dia bergegas ke bilik mandi yang terdekat sebelum memandu ke hospital.

Cik Schlatter menjelaskan:”Nasib baik rambut saya telah diikat dan mempunyai sweater yang sukar terbakar”.Beliau kini merancang untuk memfailkan aduan undang-undang terhadap pembuat telefon Korea.

Dalam satu kenyataan, jurucakap Samsung memberitahu ‘Apabila kami dapat produk tersebut, Pihak kami akan menjalankan pemeriksaan secara menyeluruh untuk menentukan punca sebenar kejadian ini. “Kami ingin memberi jaminan kepada pelanggan kami bahawa kami sentiasa bekerja mengawal kualiti yang ketat dan standard keselamatan untuk memastikan kemudahan dan keselamatan pengguna.

Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar - Adakal Samsung Bakal Disaman?

Kesan akibat letupan Samsung Galaxy S3

Ini bukan kali pertama bateri telefon telah meletup. Di tempat lain, bateri telefon secara spontan terbakar dalam poket belakang seorang lelaki dalam sidang DEFCON hacking di Amerika Syarikat pada tahun 2010, dan pada tahun 2009, seorang lelaki terbunuh apabila telefon beliau meletup sehingga terputus arteri lehernya.

Bulan lalu, satu kebakaran di sebuah rumah Peterborough dianggap berpunca dari letupan sebuah bateri dari telefon bimbit. – Dailymail

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

16 thoughts on “Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar – Adakal Samsung Bakal Disaman?”

  1. hafiz says:

    Bahaya juga ni,, pihak pengeluar kena ambil tindakan segera…
    hafiz recently posted…CPUV pertamakuMy Profile

    1. kucinghitam says:

      ambik jer tindakan
      kucinghitam recently posted…BLACK UMUM TARIKH KAHWIN LEPAS RAYAMy Profile

  2. Zuan says:

    pergh bahaya! brand phone apa yang tak pernah meletup? kita pakai brand tu..
    Zuan recently posted…Aku Kuat MerengekMy Profile

    1. kucinghitam says:

      semua sama jer hehehee klo nak letup letu gak
      kucinghitam recently posted…BLACK UMUM TARIKH KAHWIN LEPAS RAYAMy Profile

    2. fien says:

      public phone…haha..

    1. kucinghitam says:

      hihi dok dlm poket jer pun

  3. kucinghitam says:

    ngeri la acam nie
    kucinghitam recently posted…BLACK UMUM TARIKH KAHWIN LEPAS RAYAMy Profile

  4. chat says:

    I believe this is among the most important info for me. And i am happy reading your article. However wanna observation on some basic issues, The site style is great, the articles is in point of fact nice : D. Just right job, cheers

  5. anonymous says:

    ni mesti kes beli tiruan punya

  6. FaizAlias says:

    kena hati-hati ni
    FaizAlias recently posted…Cara Menambah Nilai Untuk Sesuatu ProdukMy Profile

  7. adam says:

    aq dh lame pakai x ad ape ape pown belaku mesti charge terlampau lame kot

  8. Fantastic whip! I will trainee at the same time anyone fix your website, how do i join for your website web-site? Your bill served me a pertinent bargain. I have already been touch comfortable of this your over the air furnished vibrant distinct strategy

  9. Sofi says:

    untuk info.. bateri jenis lithium skang ni mmg kena jaga dengan betul.. walaupun dikatakan ada ciri-ciri keselamatan dimana bila charging full ada sistem yg akan cut power supaya x overcharge… bagaimanapun, sistem ni blom betol-betol terjamin.. dari segi teknikal, effect lain kalau charger yg digunakan bukan ori, atau guna charger jenis lain yg seterusnya menjadikan cas pada bateri jadi x stabil dan menyebabkan sistem keselamatannye gagal… penjagaan bateri amat-amat penting.. kalau dah full, teros matikan cas.. jgn teruskan.. limit cas hanya 3 jam sahaja. 4 jam maximum…. x boleh lebih.. bukan mcm bateri ala-zaman nokia dulu kena cas smpai 6 jam.. salah teknik jadi mcm mangsa tu lah.. abis henpon nye.. data dlm memorykad kompem xleh retrieved balik. abis hilang sume gamba2 kenangan dgn pakwe atau makwe dia.. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge