Proton Suprima S – Harga Dan Spesifikasi

overview-style.jpg

Proton Suprima S – Harga Dan Spesifikasi | Seperti yang kita semua sedia maklum, semalam bersamaan 17 Ogos 2013 satu lagi model automotif jenama PROTON telah dilancarkan di Matrade yang mana ianya telah dirasmikan oleh mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad. Model tersebut telah diberi nama Proton Suprima S yang mana sebelum ini diwar-warkan dengan nama Proton Preve Hatchback.

Kereta terbaharu ini merupakan model dilengkapkan dengan produk terkini yang tidak pernah dimiliki model Proton terdahulu seperti lampu siang (DRL), lampu LED di belakang dan Hill-hold Assist serta Park Assist bagi varian premium.

Yang uniknya, Proton Suprima ini juga dilengkapi dengan sistem infotainment berasaskan Android. Sistem tersebut  didatangkan dengan sokongan WiFi, membolehkan pengguna menghubungkan telefon pintar atau hotspot dan menggunakannya dalam kereta. Namun, untuk sebab-sebab keselamatan, pemain DVD dan juga pelayaran berasaskan WiFi dikatakan hanya boleh diakses ketika menggunakan handbrake sahaja.

Proton Suprima S Harga Dan Spesifikasi, Specification Proton Suprima S, Warna Proton Suprima S, Proton Suprima S, Gambar Proton Suprima S, Preve Hatchback

Kereta model tersebut menggunakan enjin 1.6 liter dengan ProTonic Continuous Variable Transmission (CVT), tujuh kelajuan automatik yang menawarkan kuasa maksimum 140 PS pada 5,000 revolusi per minit (rpm) dan kuasa kilas 205 Newton meter (Nm) pada 2,000 hingga 4,000 rpm, berkuasa sama seperti enjin 2.0 liter lain.

Proton Suprima S Harga Dan Spesifikasi, Specification Proton Suprima S, Warna Proton Suprima S, Proton Suprima S, Gambar Proton Suprima S, Preve Hatchback

Malah, Suprima S juga dilengkapi ciri-ciri keselamatan terbaik dengan enam beg udara, tingkap kuasa anti-perangkap, Sistem Anti Kekunci Membrek (ABS), Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC) serta bagi model premium disertakan Park Assist dan kamera undur.

Proton Suprima S Harga Dan Spesifikasi, Specification Proton Suprima S, Warna Proton Suprima S, Proton Suprima S, Gambar Proton Suprima S, Preve Hatchback

Selain itu, Proton turut menawarkan program lima bintang kepada pembeli Suprima iaitu jaminan lima tahun atau 150,000 kilometer dan bantuan jalan raya secara percuma selama lima tahun.

Berikut ialah harga untuk varian Proton Suprima S:-

  • Proton Suprima S 1.6 Executive (metallic) RM76,688
  • Proton Suprima S 1.6 Executive (solid) RM76,338
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (metallic) RM79,988
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (solid) RM79,638

Dengan beberapa harga model lain turut berada di dalam lingkungan harga yang hampir sama, saingan sengit sudah pasti akan dihadapi oleh Suprima S ini. Untuk maklumat lanjut mengenai model terbaru Proton ini, silalah ke bilik pameran berhampiran anda. Baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat lebih banyak gambar Proton Suprima S.

Sumber – Paultan, Amanz, ArenaKereta

Dr Fuh – Amacam? Berbaloi tak harga dengan specs yang telah ditetapkan? Cer bagi pendapat korang sikit. Yang mana rasa berbaloi tu dah boleh dah kumpul duit down payment untuk Proton Suprima S ni ye.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

12 thoughts on “Proton Suprima S – Harga Dan Spesifikasi”

  1. VIMAX2U says:

    boleh la kalo nak ganti neo gti… no bad la
    VIMAX2U recently posted…VIMAX RM230My Profile

  2. Anuar says:

    Boleh tahan juga harga Proton Suprima ni…. Harga mampu milik untuk rakyat Malaysia..
    Anuar recently posted…Senarai Peserta Terkini Contest SEO MyKad Smart ShopperMy Profile

  3. Yana Sakura says:

    Harga dia kira berbaloi la kali beli..dgn cri2 keselamatan yg penuh…bole start kmpul duit dh nie.hehe
    Yana Sakura recently posted…Imam Abu Hanifah Menasihati Si PemalasMy Profile

  4. Yana Sakura says:

    Berbaloi dh nie rege die..dgn cri2 keselamatan yg dimiliki mmpu mnjmin keselesaan dan keselamatn pengguna..nie da bole stat kmpl duit nie.. =)
    Yana Sakura recently posted…Imam Abu Hanifah Menasihati Si PemalasMy Profile

  5. Rina says:

    Keren nie mobil proton-nya, semoga harganya bisa dijangkau oleh semua kalangan masyarakat 🙂
    Rina recently posted…Best List of Free Download Responsive Premium Blogger TemplatesMy Profile

  6. Yana Sakura says:

    Berbaloi kalo nk beli proton suprima S nie 🙂 dgn cri2 keselamatan yf dabomm..terbaikk..bole stat kmpl duit ^^
    Yana Sakura recently posted…Imam Abu Hanifah Menasihati Si PemalasMy Profile

  7. baby comel says:

    Vios baru dh keluar, ramai yg membandingkan mereka berdua ni. Jadi, buatlah pilihan yg bijak 🙂
    baby comel recently posted…Isteri Queen Control dan Menteri Kewangan?My Profile

  8. Amongst other lighting sources, safety lighting types an vital supply of emergency lighting. It can be mainly employed in important applications exactly where heavy machinery perform is carried out. It plays a vital function here. They’re placed in places involving massive machinery performs. Therefore, when there is a energy crash, the machineries could be switched off really effortlessly. The situation is thus dealt safely. On top of that, it may also be made use of in regions inside your home like fuse box. If in case there’s a quick circuit, you are able to turn off the principle switch without the need of any hassle. Resulting from its high-end usage, security lights are becoming beneficial in quite a few scenarios, forming a dependable supply of lighting. Although emergency lights are utilised only in the course of energy crash, it can assist save for the duration of important circumstances. Bear this in thoughts and make it a point to possess them at any price to make sure appropriate security.

  9. LED lighting is really the following generation technology which options several positive aspects to not only individuals for Property LED Lights, but businesses alike, with LED Downlighting items and LED Tubes which might exchange out-dated, buzzing fluorescent lighting. LED lights offers these kinds of advantages to be a larger electrical power efficiency than CFLs and fluorescents, reduce electric power intake, lessen routine maintenance costs, for a longer period life span (fifty,000 several hours when compared to fewer than 10,000), toughness and brighter light-weight output than regular fluorescent lighting. LED lighting is little by little filling the house Lighting and Business enterprise Lighting market area with this sort of modern goods as LED T5 and LED T8 Tubes, Adaptable LED Lights, and LED Down Lights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge