Proton Saga SV Kereta Mampu Milik (10 Gambar)

proton-saga-sv-fuh.my-8.jpg

Gambar Proton Saga SV 1.3 Mampu Milik | Nampaknya kemunculan kereta mampu milik oleh golongan berpendapatan rendah dan sederhana iaitu PROTON Saga SV menjadi buah mulut sana sini. Ada yang menyambut baik dan ada juga yang mempertikaikan kualiti kenderaan tersebut.

Walaubagaimana pon, sama-sama kita nantikan kemunculan sebenar kereta mampu milik keluaran syarikat PROTON Edar ini di atas jalan raya dan apa respon atau feedback pengguna kereta tersebut. Jom kita tengok gambar-gambar kereta PROTON Saga SV baru ini yang Dr Fuh kongsikan dari laman automotif terkenal paultan.org.

10 Gambar Proton Saga SV

Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik Proton Saga SV Kereta Mampu Milik

Lihat lagi gambar lain dari sumber – paultan.org

Semak Harga Dan Spesifikasi Proton Saga SV

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

13 thoughts on “Proton Saga SV Kereta Mampu Milik (10 Gambar)”

  1. Apa requirement yg d perlukan ni??gaji maximum?
    Pelajar pn boleh ke?

    1. Dr Fuh says:

      yang tu kena tanya pihak bank sebab pihak bank yang meluluskan pinjaman..tq
      Dr Fuh recently posted…Ayat-ayat Jiwang Dan Madah Kata Cinta Untuk Si DiaMy Profile

  2. Ummar Farouk says:

    Err… Spec keta baru ni tak nampak pun kelainan dgn model FLX… Sama jer…
    Ummar Farouk recently posted…Bom Kereta Telah Menyerang Bandar Utara Aleppo, SyriaMy Profile

    1. Dr Fuh says:

      luar mmg nampak sama, tapi kualiti dia jauh beza..tak percaya cuba google
      Dr Fuh recently posted…Ayat-ayat Jiwang Dan Madah Kata Cinta Untuk Si DiaMy Profile

  3. meh says:

    Salaam.. betul ke dari aspek keselamatan sv ni lebih bagus dr flx? salah satunya rangka badan kete ni.. Saya baru booked Saga Executive Isnin lps…. bank loan baru lulus smlm. saya ade bincang dgn dealer sy bgtau seat Saga sv keras sikit, betul ke.. sblum saya decide nk beli kereta, dan masa mmg tepat Saga SV dlancarkan, mmg teruja mula2, pastu bila saya google sendiri byk juga kekurangnnya, tp lain pula kalau dengar dr org lain dan baca article sv ni sume positive aje…. ttanya2 patut ke saya tuka ke saga sv ni..

    1. Dr Fuh says:

      w’salam..saya nak jawab pon xberani..better tuan/puan tanya sendiri orang yang bekerja dengan proton atau orang yang pernah cuba Proton Saga SV ni.

      Terima kasih
      Dr Fuh recently posted…Cerita Seram Dan Kisah Misteri Hotel Di Genting HighlandMy Profile

  4. siti says:

    Depositnya brp ea?

    1. Dr Fuh says:

      maaf saya zpasti..dengar kata 0 down payment

  5. Iskandar says:

    Salam,Di sabah kereta saga sv ni dah ada ke ye n btul ke monthly dia tak sampai 300 rggt..

    1. Dr Fuh says:

      saya tak pasti..tapi dengar khabar installment rm250 untuk tahun pertama sahaja..kemudian semakin naik dari tahun ketahun..

  6. ayie says:

    at sbh dh ada ni dealer promo tp kna rm430 sbln +dep tp x ta plk brapa tahun…mcm bkn mmpu mlk jak….

  7. afezy says:

    kbysaanya apa dkmen yg di hndki?

  8. iswara 2002 owner says:

    Kalau pakai mcm kereta lain buat g keje shopping jln2 ngan family.. agak2 lepas 5 tahun solid lagi ke.. maintenance dlm setahun tu banding ngan lain lagi jimat tak?.. Kalau campur dua2 installment n maintence total setahun jimat tak.. risau la bab mentenance ni nnti bulanan rendah tp duit habis merepair aje.. tolong plsss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge