Pramugari Mengamuk Isu Nasi Lemak Telanjang MAS

Pramugari Mengamuk Isu Nasi Lemak Telanjang MAS

Pramugari Mengamuk Isu Nasi Lemak Telanjang MAS | Umum mengetahui, tukang masak selebriti terkemuka negara, Chef Wan telah mengecam nasi lemak yang dihidangkan pesawat MAS ketika mengambil penerbangan ke Bangkok baru-baru ini.

Status kritikan Chef Wan itu dimuatnaik di akaun Instagram miliknya dan mendapat respon sokongan dari ramai peminat. Baca artikel Chef Wan kecam resipi Nasi Lemak pesawat MAS untuk mengetahui lebih lanjut isi kandungan kritikan dari beliau.

Pramugari Mengamuk Isu Nasi Lemak Telanjang MAS3

“I flew on economy to Bangkok thinking its such a short trip and so early pulak tu pasti i will close my eye and have a short nap tak payah lah membazir duit naik business class. This Sad looking Nasi Lemak from Mas for sarapan sungguh memeranjat kan..The fact that its our national career and we dont take pride in providing our so call most famous Malaysian breakfast that kita Agong2 kan bangga serata dunia and to show case this on international flight without the proper timun and kacang serta ikan bilik nampak macam miskin sangat sarapan Malaysia ini. Kita orang Malaysia sudah pasti la tahun akan quality Nasi lemak serta pilihan lauk2 that goes along with it but hey….what about all that international travellers. Seriously i feel sad that our Msian Breakfast can suffer its own image so misleading to the point where i felt the need for them to realised how serious this can be. Why la so much in consistency when it come to serving This dish at various destinations? Why my flight ticket cost me rm850 tu maka its not business class enough ke that i am serve Nasi and Sambal with telor that make my breakfast so mcm ” Telanjang la” Come on la Mas tak kan kita nak selalu membebel pasal simple basic thing of serving the country national heritage food and dah macam pahat serta pemukul? Why sent letters to act on my complain and appology and then repeat back the same mistake? Hello am i being to difficult here or being sensible to request for a normal Nasi Lemak?”

Maklumbalas Malaysia Airlines :

“Malaysia Airlines ingin berterima kasih kepada Chef Wan atas komen beliau tentang nasi lemak yang dihidangkan dalam kelas ekonomi dalam penerbangan ke Bangkok.
“Kami menghargai segala maklum balas dan akan mengambil tindakan segera untuk mempertingkatkan mutu makanan di dalam penerbangan kami,” kata Malaysia Airlines.
Pada 29 Januari, Chef Wan telah memuatnaik gambar nasi lemak yang dihidangkan di kelas ekonomi.

Menyedari kecaman yang diterima krew MAS tidak adil tanpa mengambil faktor kekangan masa, seorang pramugari MAS telah tampil memberikan penjelasan panjang lebar yang disiarkan dalam portal Astroawani.

Mari baca screenshot penjelasan pramugari MAS itu di bawah.

Pramugari Mengamuk Isu Nasi Lemak Telanjang MAS2

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments