Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan

petua-menghilangkan-jerawat-fuh.my_.jpg

Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan | Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua yang masih setia membaca blog ‘noob’ Dr Fuh ni. Pahabaq semua? Semoga kailan ikan masin semua sehat wal apiat. Harini Dr Fuh nak share satu rahsia atau petua atau mat saleh cakap tips  menghilangkan jerawat. Ya jerawat ya, bukan kurap mahupun panau. Hehehe

Actually banyak dah dikongsikan petua menghilangkan jerawat ni oleh blog atau laman-laman lain. Tetepi mungkin ada sedikit perbezaan dengan petua menghilangkan jerawat yang Dr Fuh nak kongsikan ni. Cuba la try test tengok. Mana tau berkesan. Kita ikhtiar dengan penuh keihklasan In Shaa Allah dipermudahkan oleh Nya dan berkesan.

Cara / Tips / Petua Menghilangkan Jerawat

1. Rendam sehelai daun sirih di dalam segelas air panas atau di dalam bekas yang sesuai. Tunggu hingga sejuk dan daun layu. Selawat Nabi sebanyak tiga kali dan basuh muka dengan air tersebut. Selepas itu jangan dilapkan, biarkan hingga kering sendiri. Kemudian bilas dengan air bersih hingga cuci.

2. Ambil beberapa helai daun jambu biji yang masih muda, bahagian pucuknya. Cuci hingga bersih dan ramas daun tersebut dengan air. Kemudian cuci muka anda dengan air perahan jambu biji tersebut. InsyaAllah, anda dapat lihat hasilnya setelah beberapa hari.

3. Ambil sedikit asam jawa dan beberapa inci kunyit hidup. Tumbuk kunyit itu dan campurkan dengan asam jawa dan sedikit air. Setelah campuran itu sebati, sapu ratakan ke seluruh muka anda. Biarkan kira-kira 20 minit. Kemudian ketika anda mandi , basuhlah dengan bersih . Jika selalu diamalkan , muka anda akan sukar ditumbuhi jerawat dan kulit menjadi lebih halus.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cara Yang Lebih Mudah Hilangkan Jerawat

Hilangkan jerawat dengan cepat, dan cerahkan wajah dalam 14 hari. Hanya gunakan Tabita Skincare, terbukti berkesan.

Tabita Skin Care – Mampu menghilangkan jerawat dan cerahkan wajah dalam 5 hari sahaja. Banyak cara menghilangkan jerawat antaranya :

Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan

TABITA Skin Care adalah produk kecantikan dari Indonesia & sangat terkenal di kalangan artis – artis Indonesia & Malaysia. Tabita Skin Care dapat mengatasi pelbagai masalah kulit
  • * Menghilangkan jerawat & parut bekas jerawat
  • * Menyamarkan & menghilangkan bintik – bintik hitam & putih di wajah
  • * Mengecilkan pori – pori
  • * Pigmentasi atau warna kulit tidak sekata
  • * Memutihkan & mencerahkan warna kulit
  • * Meremajakan & membuatkan kulit nampak bercahaya
  • * Menegangkan kulit muka, sehingga anda kelihatan lebih muda
  • * Menghilangkan kedutan

Manakala ciri-ciri dari produk kecantikan yang menggunakan merkuri @ hydroquinon biasanya wajah akan menjadi merah & tidak boleh terkena sinar matahari. Bahan – bahan merbahaya ini dapat menyebabkan kerengsaan ke atas kulit & boleh mengakibatkan kanser kulit jika penggunaan berpanjangan. Produk Skin Care Tabita hanya menggunakan bahan – bahan semulajadi yang membuatkan kulit cantik bercahaya.

TABITA Skin Care menggunakan ekstrak papaya sebagai bahan utamanya. Ekstrak papaya sangat dikenali dengan khasiatnya untuk mencerahkan kulit & mengatasi pigmentasi serta menstabilkan keadaan kulit ( jika kulit berminyak akan menjadi normal, begitu juga dengan kulit kering & sensitif ). Ini membuatkan Tabita amat sesuai digunakan untuk semua jenis & masalah kulit.

After 1 months:Using Tabita Skin Care

Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan

TABITA SKIN CARE Terdiri daripada:

*FACIAL SOAP
*FACIAL LOTION
*DAILY CREAM & NIGHT CREAM

Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan

Sesiapa yang amalkan Nobita memang cantik kulitnya! Ehh. Tabita. Glowyy gitu. Hehe.

Yang Benar,
Aimi Aimiza
Pengguna Tabita selama tempoh 6 Bulan

Sebarang pertanyaan,pembelian : Call/Wassap/SMS 0124033922.

Untuk Order:

SMS “Tabita” ke 012 4033 922

Harga Tabita Skincare.

SET EXCLUSIVE : RM340!!
Normal Price: RM380

SET TRIAL : RM160
Normal Price : RM200

#PASTIKAN ANDA BELI PRODUK YANG ASLI SAHAJA..

P/s: Tabita Original dijamin selamat dan berkesan.
P/s/s: Call, sms , or Wassap ke Aimi untuk apa-apa urusan. Pandai nego, boleh bagi diskaun lagi tau.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

4. Sediakan campuran bedak sejuk dengan garam dan air asam jawa. Selawat pada Nabi tiga kali. Sapukan di tempat jerawat. InsyaAllah, jerawat akan beransur hilang.

5. Basuh muka dengan air basuhan beras. Biarkan ia kering sendiri. Setelah kering cuci dengan air bersih. Amalkan selalu.

6. Bersihkan muka sehingga bersih. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.

7. Sapukan sedikit larutan tepung kanji bercampur air di sekeliling jerawat yang timbul. InsyaAllah ia akan membantutkan pertumbuhan jerawat tanpa sebarang parut.

8. Hilangkan jerawat dengan sebungkus daun teh (masih hijau). Rendam dalam bekas air dan didihkan daun teh tersebut. Kemudian lekatkan ke jerawat.

9. Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering dengan sendirinya di muka. Cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari sehingga jerawat berkurangan.

10. Rendam beberapa keping asam gelugur (asam keping) selama satu malam. Tumbuk beberapa helai daun pucuk jambu batu hingga halus. Campurkan kedua-dua bahan dan sapukan pada keseluruhan muka. Amalkan dua kali seminggu.

11. Campurkan putih telur (ayam kampung) bersama satu sudu tepung jagung dan minyak zaitun. Gaul rata dan kemudian sapukan ke seluruh muka. Biarkan sehingga kering dan kemudian bilas dengan air suam. Amalan ini elok untuk kulit bermasalah dan boleh membantu mengatasi jerawat. Amalkan dua kali seminggu.

Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan, Tips Dan Cara Menghilangkan Jerawat, Petua Moden Menghilangkan Jerawat, Mengelakkan Jerawat Tumbuh

12. Giling segenggam beras bersama segenggam daun inai hingga lumat. Bulat-bulatkan adunan sebesar duit syiling 5 sen dan jemur hingga kering. Simpan dalam bekas kedap udara. Apabila hendak menggunakannya, titis beberapa titik jus limau nipis dan sapukan pada keseluruhan muka dengan menggunakan belahan kentang. Amalkan dua kali seminggu.

13. Asah sedikit kulit kayu manis atau ambil sedikit serbuk kayu manis dan campurkan dengan sedikit madu. Tempelkan ke muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan tiga kali seminggu.

Petua Menghilangkan Jerawat Cara Moden

1. Aspirin (ubat demam) – Untuk mengurangkan kemerahan dan mengecutkan jerawat yang baru tumbuh, hancurkan sebiji aspirin (Panadol) dan lembabkan ia dengan sedikit air. Kemudian sapu campuran tersebut ke bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan selama beberapa minit, kemudian bilas dengan menggunakan air bersih. Ulangi prosedur ini sehingga jerawat anda mengecut dan hilang.

2. Ubat Gigi – Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan ia mengering sehingga keesokan harinya. Kemudian bilas muka anda. Ubat gigi mampu mambantu untuk mengeringkan jerawat dan juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah.

3. Minyak Zaitun – Petua ini telah diamalkan sejak zaman nenek monyang lagi. Campurkan satu sudu besar minyak Zaitun dengan 4 sudu garam, kacau sebatian untuk beberapa minit. Sapu pada bahagian wajah anda yang ditumbuhi jerawat dan biarkan seketika. Kemudian bilas wajah dengan menggunakan sabun pencuci muka.

Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan, Tips Dan Cara Menghilangkan Jerawat, Petua Moden Menghilangkan Jerawat, Mengelakkan Jerawat Tumbuh

Selamat mencuba semua. Pilihlah mana-mana petua yang korang rasa sesuai dan cuba amalkan dan bertawakal lah kepada Allah S.W.T setelah berusaha. Dr Fuh doakan semoga petua menghilangkan jerawat ini memberi kesan positif kepada korang semua 🙂

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

22 thoughts on “Petua Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah In Shaa Allah Berkesan”

  1. Mawardiyunus says:

    good sharing bro.. 🙂 petua yang berguna
    Mawardiyunus recently posted…Rezeki urusan ALLAH | Doa Supaya Rezeki Tidak PutusMy Profile

  2. Atiqa anuar says:

    lol baru tahu guna Aspirin~ after this stock ubat demam comfirm habis~ hehe
    Atiqa anuar recently posted…Ceritera Lawak : Surat Mr Bean untuk Bill GatesMy Profile

  3. Eky says:

    Kalau bilas muka menggunakan air paip boleh kah?

    1. iedil putra says:

      hanya menyegarkan untuk sementara jerrr
      x bagus sebenarnya sbb bnyk bacteria yg bernama molilkusion
      boleh menghilangkan zat yang ada
      lebih baik guna tonner

  4. uyun_404 says:

    salam..ade pembetulan kt situ..aspirin bkan ubat demam..aspirin 2 ubat untuk cair kan darah..ubat demam paracetamol..2 pon lau xsilap saye sebab saye belajar dlam medical line..

  5. misslolly says:

    bleh cbe ptua ni.

  6. Azmin Ma says:

    terima kasih atas petua dr . fuh :)) ..

  7. aq buat x leh pun tipu je

  8. amy says:

    ubat gigi pon blh gak

  9. nuri rasam says:

    akak sy smpy abis 1ubat gigi tp muka jerawat dia xhlg pon…

  10. fikriez says:

    ni sume ni x de kesn smpingn ke ?

  11. Benjeye says:

    Betul kew petua ne

  12. iedil putra says:

    kita boleh cuba tapi masing masing tak sesuai ngan tahap kesensitifan kulit sooo
    baik kita jumpa pakar jer… takut nnt mengundang kesan atau pun org panggil effect.
    mula mula cegah, klu ada jerawat usaha utk hilangkan atau rawat, dan tawakkal…..
    cegah
    rawat
    usaha
    tawakkal

  13. manje says:

    X thu mne stu nk gne.

  14. pu3 says:

    tumpang iklan.. ha boleh juga tengok petua hilangkan jerawat dalam masa 2 bulan di sini http://amisya2.ashadee.com/go/pu3brunei/

  15. memang penyakit kulit yang satu ini bikin kita jengkel, sudah pedih pas tumbuhnya dan dia sering meninggalkan bekas flek hitan, apalagi yang namanya jerawat batu yang gede-gede, terkadang bikin panik juga
    cara menghilangkan bekas jerawat ini mau berobat ke dokter tidak punya duit, memakai bahan alami kalau tinggal di perkotaan agak susah bahan-bahannya, Terima kasih banyak informasinya ni
    Cara Menghilangkan Bekas Jerawat recently posted…Manfaat Pisang Dijadikan KeripikMy Profile

  16. Waskita Hadi says:

    Apakah tabita sama saja dengan merk tabitha di indonesia?
    Waskita Hadi recently posted…Cara Menghilangkan Jerawat dan Bekas JerawatMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge