Petua Cepat Hamil Yang Berkesan

hamil.jpg

Petua Cepat Hamil Yang Berkesan

Petua Cepat Hamil Yang Berkesan | Anak adalah pengikat kasih sayang bagi pasangan suami isteri dan mereka lah penyeri dalam sebuah keluarga.  Untuk pasangan yang masih berusaha dan mencari petua yang berkesan, Puteri ingin berkongsi petua cepat hamil ini untuk semua pasangan suami isteri diluar sana. Antara petuanya ialah:

  1. Ambil segenggam kacang hijau.
  2. Rendam kacang hijau itu selama 2 hari (sampai tumbuh ekor anak tauge kira-kira panjang ekor itu menjadi 2 kali panjangnye kepala tauge). Air rendaman tu hendaklah sama aras dengan kacang hijau (bagi kacang tu tenggelam dalam air).
  3. Tutup bekas tu (kalau nak mudah, rendam guna periuk)
  4. Bila dah jadi anak tauge, cuci dan buang kulit hijau yang ada (kulit kacang hijau)
  5. Rebus tauge itu dengan 2 gelas air kira-kira dalam 15 minit dengan api sederhana.
  6. Apabila air rebusan itu dah tinggal jadi separuh. Tapis & ambil air rebusan yang tinggal (kira-kira dalam segelas).
  7. Minum air rebusan itu tiap-tiap pagi bermula dari 1st period sampai waktu subur.

Menurut pengamal petua ini, mereka cuma mengamalkan petua ini sebulan saja. Lepas sebulan amal, dengan izin Allah dia mengandung, katanya. Menurutnya lagi, kawan-kawan nya yang lain yang mengamalkan petua ini juga, Alhamdulillah berjaya mengandung.

Selain daripada itu, dalam rancangan Tanyalah Ustaz ada berkongsi satu petua untuk cepat hamil. Kata ustaz, setakat ini feedback yang di terima Alhamdulillah, kebanyakannya mendapat zuriat dalam masa setahun.

  1. Ambil 4 biji buah kurma…suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
  2. Kemudian,buang biji kurma tu 
  3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
  4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
  5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup
  6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

Kepada mereka yang inginkan anak, cubalah amalkan petua ini. Cuba amalkan dan tawakal pada Allah. Doa banyak-banyak. Semoga dipercepat menimang cahaya mata. In Shaa Allah.

SUMBER

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

6 thoughts on “Petua Cepat Hamil Yang Berkesan”

  1. sekarang nie tengah praktikkan minum susu kambing bersama kurma..tapi Allah mengetahui segalanya…
    Kisah Si Dairy recently posted…Perkenalkan Blogger baru-Cerita Si Telinga BulatMy Profile

  2. cik siti says:

    nice info for women yang nak baby cepat….hehe
    cik siti recently posted…hukum bersandingMy Profile

  3. vcore says:

    petua yang bagus.

  4. eweres says:

    Tips tambahan, makan supplement yang
    Menambahkan kesuburan,saya syorkan Shaklee
    dalam masa sama kekalkan kesihatan
    Dan cantikkan kulit.
    100% Bahan semula jadi-selamat-Halal..
    murah dan berkesan.. (boleh minta harga ahli)
    Bagus untuk kecantikan,kesihatan dan untuk ibu..
    Untuk info boleh ke fb:
    https://www.facebook.com/healthcute
    jgn cari sy
    eweres recently posted…Mengapa satu komunitiMy Profile

  5. Mazni Azmi says:

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    MEMANG ORANG DULU GALAKKAN MAKAN TAUGE
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Sebabnya ada kaitan dengan kesuburan. Lagipu taugekan banyak zat.
    Cuma suka atau tak nak makan je. Hehe

    Harganya pun murah je

    Dr Fuh suka tengok semanis kurma ya. Pernah dengar juga tentang
    Blend susu kambing dengan kurma. Bagus untuk kesuburan
    Dan.. ramai orang pompuan tak suka minum susu KAMBING

    Geliiii… tapi kambing golek makan. Prejudis
    =======================================
    3 JEMPUT SINGGAH BLOG UNTUK TIPS KESUBURAN
    =======================================

    Semoga perkongsian ini membawa manfaat ek.
    (\(\
    ( -.-) RING3
    o__(“)(“) DARI MAZNI
    Shaklee Independent Distributor
    Mazni Azmi recently posted…Harga Set Kesuburan Shaklee | Kehamilan Kini Lebih Mudah Selepas Lebih 1Tahun MencubaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge