Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

contest-mega-raya.jpg

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya! | Assalamualaikum kepada pembaca blog fuh.my yang dikasihi sekalian. Dengan lafaz Bismillah Kami (Dr Fuh, Gempak.Org, MediaSiber) merasmikan contest wang tunai terbesar sempena Aidilfitri 2013 iaitu “Contest Mega Raya – Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”

Para pembaca yang memiliki blog dijemput untuk menyertai Contest Mega Raya ini bagi memeriahkan lagi suasana Hari Raya *tetiba*. Kepada yang tidak mempunyai blog, jangan risau..tinggalkan komen anda dengan memberikan cadangan kepad kami apa insentif lain yang kami boleh berikan kepada anda.

Tanpa melengahkan masa lagi, Dr Fuh terangkan berkenaan contest ini.

Syarat-syarat penyertaan

1. Anda mestilah membunyai sebutir blog

2. Warganegara Malaysia

3. Buat satu entri bertajuk “Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!” dengan menggunakan banner diatas dan backlink kan ke entri ini

4. Dalam entri tersebut anda hendaklah meletakkan gambar di bawah ini dan meneka berapa jumlah Ringgit Malaysia duit syiling di dalam gambar ini..Contoh RM19,597.74

contest mega raya,hari raya 2013, aidilfitri 20135. Follow g+1 penaja seperti dibawah ini

Spoiler title

6. Like facebook fanpage penaja seperti dibawah ini

Spoiler title

7. Diakhir entri anda hendaklah meletakkan ayat seperti dibawah ini (make sure ada link pada nama penaja dan penganjur dan link tersebut sama seperti dibawah):

Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Net

Siap! tinggalkan link entri anda di kotak komen bawah ini.

Oh ya. Contest ini akan tamat pada 5 Ogos 2013 Jam 11.59 Malam. Selepas pada itu penyertaan akan di rijek bulat-bulat tanpa sebarang notis!!

Syarat Tambahan Atas Kerelaan Hati – Masukkan blog fuh.my, media-siber dan gempak.org kedalam bloglist anda untuk mengetahui update terkini dan secara tidak langsung dapat mengetahui info-info pelik serta isu terkini. Terima Kasih!!

 Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi

  • Tempat pertama – Wang tunai RM500
  • Tempat Kedua – Wang tunai RM300
  • Tempat Ketiga – Wang Tunai RM100
  • Tempat Keempat – Topup/ Wang Tunai RM50
  • Tempat Kelima – Topup/ Wang Tunai RM30
  • Tempat Keenam – Topup/ Wang Tunai RM20
  • Tempat Ketujuh Hingga Ke 16 – Topup/ Wang Tunai RM10
  • 50 Pemenang Bertuah x Topup/ Wang Tunai RM10
  • Jumlah Hadiah RM1,500 dimana seramai 66 orang layak memenangi hadiah berupa wang tunai atau topup

Pemenang akan dinilai berdasarkan jawapan tekaan yang paling tepat ATAU yang paling hampir. Bagi pemenang bertuah pula, peserta dari nombor 17 hingga yang terakhir yang meneka jauh dari sasaran akan diundi secara random menggunakan random.org untuk menentukan pemenang Cash RM10 atau topup RM10 iaitu seramai 50 orang..woah!! ramai tuuuu..

So apa tunggu lagi!! Sapa yang rasa nak duit raya tu cepat lah join. Ajak kawan ramai-ramai. Lagi ramai lagi meriah!! Kepada para sponsor pon anda digalakkan untuk join dan promosikan contest mega raya ni!! Selamat bercontest!!

Credit Banner: PariPariPutih.Com

SENARAI PESERTA UNTUK BLOGWALKING DAN MERAPATKAN UKHWAH [TEKAN]
**Psstt. Korang perasan tak berapa jumlah hadiah tu sebenarnya? Kalau perasan berapa? Yang tu ditaja oleh penganjur2 sendiri 🙂 hehehe

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

192 thoughts on “Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”

  1. lina says:

    wowww.. lumayan… nnt try join
    lina recently posted…RamadanMy Profile

      1. Info Laju says:

        wah.. best2
        bijak juga admin wat contest mcm ni
        Info Laju recently posted…Abby Abadi Jelaskan Punca Kahwin Segera Di ThailandMy Profile

      2. try join. Meriahkan peraduan. harap ada rezeki di sini. Aminnnnn.
        princessalyssa recently posted…“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”My Profile

    1. Dr Fuh says:

      boleh2, penganjur pon boleh join 🙂 silakan 🙂
      Dr Fuh recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  2. tak de org teka lagi ke ni?? ekekekek bak mai cek teka duit dulu lah.. syarat-syarat lain jap jap lagi wa buat ok wa teka sume jumlah duit tu dlm RM90.00 HENGGET la la la la la la kbai

  3. Yana Sakura says:

    Entry nie utk support penganjur dan penaja jew.. Hehe =) Gud luck semua contestants =) Peace yaw! (^_^)

    http://www.yanasakura.my/2013/07/contest-mega-raya-teka-duit-syiling-dan.html
    Yana Sakura recently posted…Contest Mega Raya -,Teka Duit Syiling dan Menang Duit Raya!My Profile

  4. sheda ucu says:

    cop2 nih nk teka brapa wit syiling dalam gambar ke.. atau brape jumlah wit tuh haha mean bpe puluh hengget lalala wat2 blur japp.. hihi
    sheda ucu recently posted…Candy Bag Raya!!My Profile

    1. Dr Fuh says:

      berapa ringgit..bukan berapa keping ye 🙂
      Dr Fuh recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  5. Paly says:

    jawapan tu leh tukar ke…? mane ler tau rajin nak kira, hahaha..
    Paly recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

    1. Dr Fuh says:

      boleh selagi tidak diberitahu..nanti penganjur akan inform bila tarikh last tukar jawapan 🙂
      Dr Fuh recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  6. nabila biela says:

    sy join..arap2 betol..aminnn
    nabila biela recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  7. asron philip says:

    rm1500

  8. Yana Sakura says:

    tetibe rajin nak jwb soklan bawah tu..ekeke..jwpn dia RM1500..Hahaha…

    *nnt rajin2 wa dtg cni ag na tuka jumlah wang kiraan..kih3 😉
    Yana Sakura recently posted…Contest Mega Raya -,Teka Duit Syiling dan Menang Duit Raya!My Profile

  9. Shakira says:

    Assalamualaikum… saya nak join, tapi nak klik fanpage tu (no.6) kenapa tak boleh buka??

    1. Dr Fuh says:

      kalau xboleh just abaikan..tq..selamat join 🙂
      Dr Fuh recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  10. FakhRuru says:

    join!

    http://fakhruru.blogspot.com/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html

    btw klu ttba nk tkar jwpn, boleh ker tak? hntr komen dkt entri sya, thanks ^^
    FakhRuru recently posted…7 Senarai Biskut Raya FakhRuruMy Profile

  11. kenit join (^_^)
    kenit cinonet recently posted…Syria Care : Show We Care.My Profile

  12. Shakira says:

    Assalamualaikum…tolonglah saya..kenapa nak like fanpage tak keluar pun..yang no.6 tu..

    1. Dr Fuh says:

      waalaikumussalam..kalau tak boleh just ignore je..teruskan join..
      Dr Fuh recently posted…Kemalangan Ngeri Dekat Senawang – Hilang 2 Nyawa Selang 2 JamMy Profile

  13. potia says:

    sempongser blh join gak? hekhek
    potia recently posted…Escalator Terpendek Di DuniaMy Profile

  14. azrijohan says:

    Terbaik lah, ley tambah duit raya 😀
    azrijohan recently posted…Blog Denaihati Semakin Hensem & MaskulinMy Profile

  15. hasrulhassan says:

    As-Salam. Ni nak teka jumlah syilling ke atau jumlah nilai syilling tu??? Dalam keping ke atau dalam RM? Mohon pencerahan …
    hasrulhassan recently posted…Puisi Dayana Buat Asyraf MuslimMy Profile

    1. Dr Fuh says:

      w’salam..teka dalam RM tuan HH
      Dr Fuh recently posted…Kemalangan Ngeri Dekat Senawang – Hilang 2 Nyawa Selang 2 JamMy Profile

  16. Puan Ifa Raziah datang. ekeke

    Aku main taram ni. Mohon ko kasi jugak duit raya kat aku tahun ni kalau xmenang contest wakakaka =P

    http://www.iffahafeefah.com/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html

  17. fendy says:

    support fuh.my….join dan menyahut cabaran meneka….haha
    http://www.menulismenconteng.my/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html
    fendy recently posted…Review Produk SraseeMy Profile

  18. As salam…
    Ninie join..

    darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html

  19. hafiz says:

    nanti sempat aku join….
    hafiz recently posted…Tazkirah Jumaat 15My Profile

  20. Gila Siot says:

    Hahaha teka duit ek…. sudah tu….. bagi la anggaran lol
    Gila Siot recently posted…Pelik Gila Siot – Bekas Vokalis Nasyid Saujana Kini Pondan?My Profile

  21. nad says:

    smoga ada rezki lah. daku nak blanje raya ni! ekekekke 😀
    nad recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  22. Movie certainty a great webmaster. The web site packing pace can be astounding. It sort of feels that you’ll be carrying out any kind of unique key. Also, A subject matter will be must-see. you could have completed an incredible exercise on this subject matter!

  23. titan says:

    takde duit kertas kat bawah tu kannn. hehe
    titan recently posted…Apa itu MyKad Smart Shopper?My Profile

    1. Dr Fuh says:

      kah kah kah..teka syiling bro, duit kertas xdak, gua xmain trick jgn risau :p
      Dr Fuh recently posted…Gambar Pernikahan Ashraf Muslim Dan Wan Sakinah TersebarMy Profile

  24. Anuar says:

    Hadiah lumayan… Boleh cuba teka ni… 😉
    Anuar recently posted…Konvensyen Usahawan Muslim 2013 untuk Semua rakyat MalaysiaMy Profile

  25. ct cheery says:

    cheery nak join gak,boleh lagi tak???hehe
    ct cheery recently posted…14 Ramadhan: Ko punya pasal lah!!!My Profile

  26. okay bro dah join. harap mengena! aku korek duit tabung buat sampel dahh. hahaha
    khairul asrol recently posted…“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”My Profile

  27. nurmisnan says:

    Dah join. Insyaallah mudah2an ada ong.

    kongsibersamanora.blogspot.com/2013/07/Contest-mega-raya-teka-syiling-raya-menang-duit-raya.html
    nurmisnan recently posted…Contest mega raya teka syiling raya menang duit rayaMy Profile

  28. onlajer says:

    boleh tanya berapa jumlah berat kui,kui,kui
    onlajer recently posted…Pemuda kita kalah Dengan NafsuMy Profile

    1. Dr Fuh says:

      kah kah kah! tak habis2 tanya berat..gua xtimbang la bro :p
      Dr Fuh recently posted…Tahniah Atas Pernikahan Hattan Dan Arianie (Gambar)My Profile

    2. silenceblogz says:

      jom bro kita gi pecah rumah dia.. tapi jgn lupa bawak dacing sekali senang nak timbang ekekeke..
      silenceblogz recently posted…Video Pesanan Yasmin Ahmad Kepada SemuaMy Profile

      1. onlajer says:

        dacing takde poster dacing banyak la kah,kah,kah
        onlajer recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

        1. jgn cuba pancing undi ye bro ok… ekekek
          SilenceBlogz.. recently posted…Pemain Kelantan Terima Habuan RM30,000 Ribu SeorangMy Profile

  29. hafizmd says:

    insyaAllah akan cuba turut serta….nak buat simulasi dulu kat rumah…..hehehhe
    hafizmd recently posted…Cara Mudah Menulis ArtikelMy Profile

  30. Assalamualaikum ? Insya Allah betul .. Thanks Admin blog dan penaja Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya! hehe . . http://atomenmerah.blogspot.com/
    Muhammad Fitri Bin Kamal recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  31. Assalamualaikum ?
    Insya Allah menang .. ngee ~
    Thanks Admin blog and penaja :*
    http://atomenmerah.blogspot.com/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html
    Muhammad Fitri Bin Kamal recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  32. cikkiwi says:

    arghhhh!!!..harap tekaan betul. ehem! Bismillah

    http://cikkiwis.blogspot.com/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html

    ni tau dr fuh aka mk. bye bye 🙂
    cikkiwi recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  33. Padin says:

    hehee nampak macam ada duit syiling Parlimen,
    ada koleksi syiling 10 sen tahun 1971?? 😀

    ramai yang join, n hadiah best… Gudluck bg yg mencuba
    Padin recently posted…Hobi : Koleksi 2013My Profile

  34. Dah siap entri bro…terima kasih kerana membuat contest terhebat ini dan hadiahnya sempena bonus Aidilfitri besar-besaran. Insya Allah…jika ada rezeki dapatlah tu habuannya.

    http://www.bloggertopstar.com/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-rayamenang-duit-raya/

    Harap-harap tepat tekaan saya!!!
    Sekian, terima kasih.
    Blogger Top Star recently posted…Contest Mega Raya-Teka Syiling Raya,Menang Duit RayaMy Profile

  35. normalia says:

    harap2 menang juga

  36. encik bakul says:

    fuh..bawah seratus dan tak lebih dari tu rasanya ni agaknya.
    encik bakul recently posted…Jobdirumah bukan penipu besar la..My Profile

  37. hafizrahim says:

    nah..ni entri dari gua..tengok kat feed url tu..lu bagi gua menang, memang lu hensem..hahaha
    hafizrahim recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  38. cik amal says:

    http://cikamal.blogspot.com/2013/07/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html

    amal betulkan entry sikit.. haritu ada yg tak link kn.. then jumlah tekaan pun tukar sikit.. bgi ada tahun lahir.. keh3
    cik amal recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  39. munir ardi says:

    Selamat berkontes ria untuk semua blogger join jangan tidak join rugi melewatkan kesempatan dapat duit raya
    munir ardi recently posted…5 Cara Agar Berhasil Belajar OtodidakMy Profile

  40. online chat says:

    Thanks a lot for sharing this with all of us you actually recognise what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly also seek advice from my web site =). We could have a hyperlink change agreement between us

  41. kucinghitam says:

    dah join yeay
    kucinghitam recently posted…BUSINESS UNTUNG BAYAR DALAM USDMy Profile

  42. daddydee says:

    menarik ni boleh sertai ni…
    daddydee recently posted…Fenomena Tembak Sampai Mati, Pengasas AMBank Berhad MautMy Profile

  43. Irwan Alessa says:

    Ok bro, aku join pada hari birthday ko dan naluri aku mungkin betul.. hahahahaha.. pape pun harap ko terima la penyertaan aku ni k?? aku kawan baik, aku malas tinggalkan komen link.. wakakakaka.. tengok feed sudah..
    Irwan Alessa recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  44. nanadhoi says:

    err, haritu dah komen. tapi tadi ter ragu-ragu pulak whether penyertaan diterima ke tak.
    part yang guna google+ tu noob sikit. follow google+ tu untuk semua sponsor ke apa?
    sebab nak follow google+ sebahagian blogger tu tak dapat pulak.
    nanadhoi recently posted…Buat Menu Tab Comel!My Profile

  45. @Dr. Fuh,

    Kami telah terbitkan artikel cabaran ini seperti link di commentluv.
    Semua syarat-syarat telah dipatuhi & followed.

    🙂
    Selamat berenalan peserta-peserta semua.. Jemput membaca artikel kami.

    Ikhlas,

    Amin Johar
    Jurutera SEO Malaysia
    PAKAR NIAGA
    PakarNiaga.com (AMIN) recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  46. sensasi2020 says:

    Salam…….
    Berminat nak meneka, mana tahu tuah dan rezeki untuk contest ini sempena bulan mulia dan hari raya yg akan menjelma beberapa hari lagi… Ini link saya :
    http://www.sensasi2020.com/2013/08/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html#.UfxQhayDpjg

    TQ…….
    sensasi2020 recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit RayaMy Profile

  47. buruuj says:

    hihi…sy join untuk pertama kalinya contest sebegini. Insyaallah…ada rezeki tu, takkan ke mana kan? 😉

    http://buruuj.blogspot.com/2013/08/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html
    buruuj recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  48. onlajer says:

    pergh gua dah penat tekan g dan f paling penat kira duit siling tu jadi apa lagi gua tampal permohonan contest disini:
    http://onlajer.com/blog/contest-mega-raya-teka-syiling-raya-menang-duit-raya.html
    onlajer recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  49. Julia Aisyah Johari says:

    Camner nak join lau takder BLOCK

  50. Julia Aisyah Johari says:

    Silap taip lerrrrrrrrrrrrrr
    Camner nak join kalau takder BLOGGGGGG

    1. Julia Aisyah Johari says:

      Ok cadangan saya la saya punya cadangan tuk yg takder blog tu boleh tak buat camni
      ok buat entry “Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”
      Sapa2 yg nak join boleh masuk sini- : http://fuh.my/wp-comments-post.php#sthash.PNYwXH3o.dpuf
      Pastu tulis tekaan jumlah duit tersebut ialah…..
      pastu save gambar duit kat atas tu klat komputer pastu post entry kat Facebook sekali ngan gambar tersebut juga jawapan..ok tak admin hope dpt beri jawapan camner ok takkkk

      1. Mie Aziz says:

        OK untuk insan2 bertuah tapi tiada BLOG
        Cadangan i la apa kata buat ceghini
        1) SAVE FOTO KAT ATAS TU KAT LAPPY
        2) POST ENTRY KAT FB DENGAN AYAT “Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!” Siapa nak join klik link ni http://fuh.my/pertandingan-mega-raya/
        3) Post gambar kat Fb sekali dengan jawapan berapa tekaan duit
        4) Tag Fuh dot com atau apa2 page yg admin pilih untuk di tag oleh peserta jadi peserta takder BLOG pon dpt join kan..

  51. Yana Sakura says:

    Fuhhh…terbaik la..ramai giler join..syabas betei…naknak duit raya!!!! Heehee ^^
    Yana Sakura recently posted…Worldless Wednesday – KITA ADA KEMBAR???? SIAPA??My Profile

  52. Try join. harap ada rezeki. Aminnnn….
    princessalyssa recently posted…“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”My Profile

  53. TAHNIAH!
    HARI INI HARI LAST…
    Tinggal kurang dari 8 jam dari sekarang… Jeng3x………

    Ikhlas,

    Amin Johar
    Jurutera SEO Malaysia
    PAKAR NIAGA
    PakarNiaga.com (AMIN) recently posted…PROMOSI RAYA | KUPON DISKAUN 10%My Profile

  54. Lylla says:

    Bismillah.. Joined! Moga moga ada rezeki kat contest ni! Amin~

    Selamat Hari Raya Aidilfitri!

    http://lyllaazhar.blogspot.com/2013/08/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html
    Lylla recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  55. @Dr. Fuh…
    Siapa pemenangnya ye? huhuhu ^_^

    Ikhlas,

    Amin Johar
    (Jurutera SEO Malaysia)
    PAKAR NIAGA
    PakarNiaga.com (AMIN) recently posted…Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  56. peserta almost 200 person.. tp kenapa tak ada org tekan butang G+ tu? aku punya G+ tak sampai pun 10 org tekan…
    SilenceBlogz.. recently posted…Pemain Kelantan Terima Habuan RM30,000 Ribu SeorangMy Profile

    1. cik amal says:

      amal dah follow G+ dah lama dah 😀

  57. Russel says:

    I used to be suggested this web site by means of my cousin.

    I am now not sure whether this put up is written by means of him as nobody else realize such specified approximately my trouble.
    You are amazing! Thank you!
    Russel recently posted…RusselMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge