Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)

BeFunky_Fotor072510537.jpg.jpg

Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC) | Fuh!! Rasanya tahun ni ini kali pertama Dr Fuh berbuka puasa Ramadhan di luar. Sebelum ni cuma berbuka di rumah sendiri mahupun rumah rakan-rakan yang sudi menjemput Dr Fuh.

Majlis Iftar ni sebenarnya jemputan Malaysian Tourism Center (MaTiC) yang telah diadakan di Padang Lanai, Saloma Bistro , Ampang pada 24 Julai 2013 iaitu pada puasa ke 15. Dr Fuh dan beberapa rakan blogger lain mendapat jemputan dari otai blogger Ben Ashaari. Pada mulanya, Dr Fuh terpaksa tolak sebab memikirkan kerja yang bertimbun dekat office tu. At last bila fikir masak-masak Dr Fuh decide untuk join jugak.

Seriously tak sia-sia pengorbanan Dr Fuh join Iftar tersebut. Ramai blogger-blogger yang hadir pada malam tu dan of course deorang tak perasan pon kehadiran blogger picisian macam Dr Fuh ni. Hehehe.

Makanan dia memang superb! Al-maklumlah dimasak oleh chef terkenal Chef Ismail iaitu pemilik Restoran Rebung dan juga chef terkenal di Malaysia dan antarabangsa. Sajian dihidangkan ala-ala Buffet Ramadhan. So makan lah banyak mana pun selagi mampu. Jangan tamak sampai mati kekenyangan sudah.

Dr Fuh amek nasik sikit je dalam 2 senduk sebab tengok lauk-lauk dia perghhh!! pinggan Dr Fuh memang penuh dengan lauk la :p

Lepas makan Dr Fuh g solat di tempat yang disediakan. Lepas tu ada persembahan nasyid dari beberapa kumpulan termasuk dari kumpulan nasyid terkenal Rabbani. Pada masa yang sama juga majlis sumbangan kepada anak yatim pon dilangsungkan. Bagus sunguh majlis macam ni.

Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)

Malas dah nak cerita panjang, korang layan la gambar-gambar yang Dr Fuh curi dari rakan blogger yang lain ni. Jangan jeles udah 🙂

Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)

Eyriqazz, Ujang, BenAshaari

Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)MawardiYunus, QueAchmad, MkSyahir, Ujang, BenAshaari, SueIzza, YantyLee, QasehDalia, FizaFantagiro

Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)

MkSyahir, Mawardi, MatYie, TintaAsyraf

Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)

Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)

AinaaRosberry, DenaiHati, EilaAzzahra

Actually ramai lagi blogger yang datang. Tak larat Dr Fuh nak boh semua. Dr Fuh yang mana satu? Hehehe entah ade entak idak dalam gambo-gambo atas tuuu :p

Credit gambar: Qaseh, BenAshaari, Yanty, Ainaa

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

9 thoughts on “Majlis Iftar Ramadhan 1434 Anjuran Malaysia Tourism Center (MaTiC)”

  1. qaseh Sufura says:

    Dr fuh makan banyok .. sape x perasan xtau r .. abis lauk wawawa ..tq
    qaseh Sufura recently posted…Iftar at Matic with bloggers ~My Profile

  2. titan says:

    hoho..banyak betul iftar hari-hari ni..
    titan recently posted…Senarai Blog Contest yang boleh anda sertai.My Profile

  3. puteri rimba says:

    Dr fuh hok perut muncit tu sebab mkn banyok malam tu….heeheee opssss…

  4. Yan Ty says:

    Gambar-sharing is caring …eh.

    Jgn amik ati pd yg xberapa nk perasan siapa Dr.Fuh yang melahap mknan buffet smp buncit. Hee..hee..
    Yan Ty recently posted…Majlis Iftar @ MATIC 1434HMy Profile

  5. nego says:

    untungla mkn byk
    nego recently posted…#>>Tutorial membeli ProdukMy Profile

  6. aishhh mana satu Dr.Fuh niiiiii… adeiii!!!!!! sumpah, nak sangat jumpa tau.. hurmmm kecik la hati cenggini…
    Ainaa Roseberry recently posted…HOTEL SINGGAHSANA, PETALING JAYAMy Profile

  7. kucinghitam says:

    untung la qaliff jd rebutan
    kucinghitam recently posted…GEORGE ALEXANDER LOUIS NAMA ANAK WILLIAM DAN KATEMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge