Khasiat Ratu Anai-anai

Ratu Anai-anai

Khasiat Ratu Anai-anai | Ratu anai-anai iaitu sejenis serangga mempunyai khasiat tersendiri kepada kesihatan tubuh badan manusia.

Ia membantu memulihkan beberapa jenis penyakit, termasuk penyakit buah pinggang, lenguh badan, cepat letih, menerangkan penglihatan dan kencing manis bagi peringkat awal.

Ia juga membantu menguatkan tenaga batin dan mengeratkan lagi hubungan antara suami isteri semasa di ranjang. Kata seorang pengamal dan penjual ratu anai-anai lagi, ratu anai-anai ini boleh dijual mencecah kepada RM1500-RM2500 seekor.

Ratu anai-anai popular di pasaran negara Asia seperti Jepun, Cina dan Singapura.

Ratu anai-anai ini hanya dimakan dengan menelan terus selepas kepalanya dibuang untuk mendapatkan khasiatnya. Ia juga dikatakan hanya bertahan 3 hari selepas ratu anai-anai tersebut dikeluarkan dari sarangnya.

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments