Jambatan Kedua Pulau Pinang Runtuh – Mayat Magsa Berjaya Dikeluarkan

Jambatan Kedua Pulau Pinang Runtuh, Gambar Jambatan Runtuh, MAngsa Maut Kejadian Jambatan Runtuh

Jambatan Kedua Pulau Pinang Runtuh

BAYAN LEPAS – Polis Diraja Malaysia semalam berjaya mengeluarkan mayat seorang lelaki yang tersepit di dalam sebuah kereta yang dihempap timbunan konkrit dalam kejadian penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang runtuh di Lebuh Raya Tun Dr. Lim Chong Eu dekat Batu Maung malam kelmarin.

Mayat mangsa, Tajuddin Zainal Abidin, 45, ditemui pasukan penyelamat dalam kereta yang dihempap batang besi dan konkrit kira-kira pukul 4.30 petang.

Bagaimanapun, mayat mangsa yang tinggal di Permatang Damar Laut, Bayan Lepas hanya dapat dikeluarkan pada pukul 8.40 malam iaitu selepas 25 jam operasi menyelamat dilakukan.

Jambatan Kedua Pulau Pinang Runtuh, Gambar Jambatan Runtuh, MAngsa Maut Kejadian Jambatan Runtuh

Tajuddin ditemui dalam keadaan telangkup pada papan pemuka (dashboard) kereta jenis Perodua Kelisa akibat penyambung susur jambatan kedua pulau pinang runtuh setelah kerja-kerja menyelamat dilakukan sejak malam kelmarin.

Kereta mangsa remuk teruk akibat dihempap beberapa batang besi dan konkrit seberat kira-kira lebih 200 tan manakala tubuh mangsa dikatakan mengalami kecederaan teruk akibat penyambung susur jambatan kedua pulau pinang runtuh.

Timbalan Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata, pasukan penyelamat menghadapi kesukaran untuk mengeluarkan mayat mangsa kerana timbunan konkrit penyambung susur jambatan kedua pulau pinang runtuh tersebut agak besar dan berat.

Kosmo!

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments