JAKIM Putuskan Video Chetz Yusof Hina Islam

Chetz Yusof Ditahan Isu Video Hina Islam. Wanita yang mencetuskan kontroversi menerusi video sambutan Aidilfitri bersama tiga anjing ditahan polis

JAKIM Putuskan Video Chetz Yusof Hina Islam | Seperti yang telah tersebar luas di media masa ketika ini berkenaan dengan isu video hina Islam dari Chetz Yusof, setelah membuat siasatan, pihak JAKIM memutuskan video tersebut adalah menghina Islam. Baca artikel penuh dibawah ini.

JAKIM Putuskan Video Chetz Yusof Hina Islam

JAKIM Putuskan Video Chetz Yusof Hina Islam. Chetz Yusof Hina Islam, Video Anjing Chetz Yusof, Video Chetz Yusof Hina Islam, Video Hari Raya Chetz Yusof

PUTRAJAYA – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) memutuskan status klip video ‘1 Hari Di Hari Raya’ yang disebarkan di laman sosial baru-baru ini adalah menghina Islam.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata pihaknya telah mengarahkan Jakim  memaklumkan perkara itu kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM).

Semalam Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Shabery Cheek berkata SKMM akan merujuk kepada Jakim mengenai video itu sebelum membuat sebarang keputusan.

Ahmad Shabery berkata kes itu akan diserahkan kepada Peguam Negara jika Jakim memutuskan ia mencemar kesucian agama.

Maznah Mohd Yusof, 38, yang dikenali sebagai Chetz Yusof menjadi sasaran kritikan selepas video itu yang memaparkan dirinya bersama tiga ekor anjing tiga tahun lepas telah dimuat naik di YouTube baru-baru ini. – Sinar Harian

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments