Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

lapangan-terbang-paling-bahaya-89.jpg

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia | Hahaii!!Entri kali ni nampak macam biasa-biasa je, tapi sebenarnya sangatlah awesome sebab kali ini Dr Fuh nak membongkarkan Top 7 landasan kapal terbang yang paling merbahaya di dunia. Memang sangat menggerunkan!

Take Off dan Landing merupakan proses yang paling berbahaya bagi sesebuah pesawat. Oleh itu, lapangan terbang di bina dan direka untuk mengurangkan risiko yang mungkin terjadi semasa proses take off dan landing ini. Dalam entry kali ini dipaparkan tujuh lapangan terbang paling bahaya di dunia.

Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

Tempat Ke-7 : Lukla Airport (Nepal). Lapangan terbang yang popular sebagai permulaan trek untuk mendaki gunung everest. Lapangan terbang ini mempunyai gunung yang besar pada hujung treknya.

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

Tempat Ke-6 : Madeira Airport (Madeira). Mempunyai landasan yang pendek. Landasan dibina dengan sokongan 180 batang tiang dan memenangi “Outstanding Structure Award”.

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

Tempat Ke-5 : Barra International Airport (Barra).Kapal terbang perlu mendarat di pantai. Merupakan satu-satunya lapangan terbang yang memerlukan kapal terbang mendarat di pantai.

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

Tempat Ke-4 : Gustaf III Airport (st. Bart).Mempunyai landasan pendek yang berakhir dengan pantai.

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

Tempat Ke-3 : Courchavel (France). Courchevel adalah nama tempat bermain ski di pegunungan Alps, Perancis. Airport ini memiliki beberapa keunikan seperti pendeknya landasan yang hanya 525 m dan darjah kecondongan mencapai 18.5%.

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

Tempat Ke-2 : Juancho E. Yrausquin Airport (Saba). Mempunyai jurang laut pada hujung landasannya. Sekiranya kapal terbang terlanjak, ia akan terus terjunam ke jurang laut.

Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia

Tempat Pertama: Princess Juliana International Airport (Saint Martin). Yang ni mediaserius tak tahu nak cakap macamana. Korang tengok la gambar dahsyat tak dahsyatnya lapangan terbang ni. – sumber

Oooo. Tak percaya lagi ye? Ini Dr Fuh lampirkan sekali dengan video yang dirakamkan di PRINCESS JULIANA INTERNATIONAL AIRPORT. Gilerr atas kepala je lalu

Haaa. Amacam? gentle tak? Giler lah dapat record flight atas kepala. Nanti Dr Fuh nak g sana nak record jugak sambil cuci mata

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

16 thoughts on “Inilah Top 7 Landasan Kapal Terbang Paling Bahaya Didunia”

  1. lina says:

    lebih kurang mcm kat kotakinabalu area sembulan.. mcm ni la.. dkt je.. hehehehe
    lina recently posted…RamadanMy Profile

  2. fyna says:

    perrggghhh… memang bahaya. gulp!!
    fyna recently posted…Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Selangor 2013My Profile

    1. Mawardiyunus says:

      hahaha. berani diorang nak guna. hahaha
      Mawardiyunus recently posted…CUCI BUAH PINGGANG DENGAN HANYA RM 1.00 | UBAT SAKIT BUAH PINGGANGMy Profile

  3. tobat aku xnaik kalau nk kesana
    Carlos Santiago recently posted…BAN HOT! – Isteri Tendang Suami Atas Katil Sebab KENTUTMy Profile

    1. kucinghitam says:

      sapa suruh nai kat sana
      kucinghitam recently posted…GANJARAN & KELEBIHAN SOLAT TARAWIH BULAN RAMADHANMy Profile

    2. Mawardiyunus says:

      naik sampan pun x selamat tu.. kang tiba2 ada kapal terbang jatuh ahahaha
      Mawardiyunus recently posted…CUCI BUAH PINGGANG DENGAN HANYA RM 1.00 | UBAT SAKIT BUAH PINGGANGMy Profile

  4. syeela says:

    pehh org kat pantai tu mcm tak de bnda jek

    1. kucinghitam says:

      hehe dia org xpekak ka
      kucinghitam recently posted…GANJARAN & KELEBIHAN SOLAT TARAWIH BULAN RAMADHANMy Profile

  5. Hendra Hacc says:

    Mengerikan banget ye landasan terbang tersebut.

    Happy Blogging
    Hendra Hacc recently posted…Search Engine HijackerMy Profile

    1. kucinghitam says:

      terbaik ka bahaya ada la
      kucinghitam recently posted…GANJARAN & KELEBIHAN SOLAT TARAWIH BULAN RAMADHANMy Profile

  6. Atiqa anuar says:

    haha suka betul bahaya kan diri isk isk~

  7. Yana Sakura says:

    Perghh!!! dasatt sungguh…gerun oih nak naik flight ke tempat2 berikut..ERR..rela pi tempat len..yg duk kat pantai tu bole wat derk jew erk.. :O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge