Fakta Lawak Tapi Ada Kebenarannya

FAKTA-lawak.jpg

Fakta Lawak Tapi Ada Kebenarannya | Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca blog Dr Fuh yang dikasihi. Tadi Dr Fuh jalan-jalan ke satu laman forum. Lepastu ada terbaca di laman tersebut satu fakta lawak yang sangat awesome. Tapi dalam lawak-lawak tu ada kebenarannya. Kalau tak percaya korang baca bawah ni. Selamat terasa ye 🙂

1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. “Laksa kedah” pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita “laksa mana ni?”

5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu ‘babi queue’ haram dimakan oleh orang Islam.

6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap ‘cibai’ kat depan orang tua-tua.

7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.

8. Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.

10. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok.

Sumber

Hehehe. Amacam? Ada yang terasa tak? kalau ada tu bagus la, cepat-cepat la berubah ye. Jangan marah-marah, bulan puasa ni 🙂 Terima kasih sudi baca artikel tak seberapa ni. Kalau rasa bagus untuk dikongsikan sila SHARE di laman FB korang 🙂

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

12 thoughts on “Fakta Lawak Tapi Ada Kebenarannya”

  1. shaila says:

    hahaha…okay mmg lawak..^^
    shaila recently posted…Kasut Untuk DijualMy Profile

  2. hafiz says:

    Betul juga tu memang ada kebenarannya
    hafiz recently posted…Bayar zakat fitrahMy Profile

    1. kucinghitam says:

      semua menda yg jadi ada kebenaran
      kucinghitam recently posted…FARAH AF2 NAFI MENCURIMy Profile

  3. encik bakul says:

    pandai main perkaataan. hehe
    encik bakul recently posted…Buat Duit Online dari JobdirumahMy Profile

  4. kucinghitam says:

    hahaha lawak siot
    kucinghitam recently posted…FARAH AF2 NAFI MENCURIMy Profile

    1. Tau x pe.. dalam lawak ada benarnya.. hehe
      Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  5. syeela says:

    hahha lucah

  6. vcore says:

    mati pucuk lol

  7. vcore says:

    lucass detected

  8. Memang lawak habes.. hehe. Tp yg 10 tu yg paling terbaek!!!
    Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  9. omg says:

    manusia yg sakit hanya akan mengingati nyawa nya….
    manusia yg sihat hanya akan mengingati harta nya…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge