Ditampar Bapa Sendiri Hanya Kerana Bertudung?

ditampar.jpg

Ditampar Bapa Sendiri Hanya Kerana Bertudung? | Assalamaualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca yang Dr Fuh kasihi. Harini Dr Fuh nak share satu kisah….hmm..kisah yang Dr Fuh tak dapat nak membayangkannya. Kesian, sadis!! korang baca lah sendiri.

Ceritanya begini… Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takder siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu. Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar. Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi. Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapa balik awal ni??? Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, “”Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!” Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar! Pangggggggggggggggg ggg… Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa. “Aduhhhhhhhhhhhhhhh hhhh….sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak….” Pangggggggggggggggg gggg….!

Daddy labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap. “Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh “Razali”, tup tup lekat jadi ZAZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!”.

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.

SALAH KAH AKU? SALAH KAH AKUUUUUUUU! OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk!

Dr Fuh – Hehehe maaf ya, cerita lawak ni sekadar suka-suka dipetang hari, Jemput share bagi kawan-kawan lain baca :p

Sumber – Facebook

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

11 thoughts on “Ditampar Bapa Sendiri Hanya Kerana Bertudung?”

  1. vcore says:

    ciss.ingatkn apa tdi.rupanya laki pakai tudung .wakakakak
    vcore recently posted…Takziah ! Anak Penjaga Gol JDT Meninggal DuniaMy Profile

  2. Undeniably consider that which you stated. Your favourite reason seemed to
    be on the web the simplest factor to remember of. I say to
    you, I definitely get irked even as other folks think about worries that they just do not know about.
    You controlled to hit the nail upon the highest as smartly
    as defined out the entire thing with no need side effect , other folks could take a
    signal. Will likely be again to get more. Thanks

    My web-site :: anchor 3}|http://lachattetrebuchet.tumblr.com/
    anchor 3}|http://lachattetrebuchet.tumblr.com/ recently posted…anchor 3}|http://lachattetrebuchet.tumblr.com/My Profile

  3. kucinghitam says:

    apa sal la dah nak jadi nyah muslimah dah kot hmmmmm

  4. katanajeeb says:

    bhahahaha… cuba search “waria” di youtube… salah satu dokumentari di Indonesia tu ada bekas nyah dah insaf…siap pakai tudung… eh.. kat Malaysia pun ada kan..tapi dah arwah..

    Astagfirullah…minta jauh..
    katanajeeb recently posted…Berkorban di AidilAdhaMy Profile

  5. Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I am waiting for your next post thank you once again.

    Stop by my web page; find Out More
    find Out More recently posted…find Out MoreMy Profile

  6. improve says:

    Remarkable issues here. I am very glad to look your article.
    Thank you a lot and I’m having a look forward to contact you.
    Will you please drop me a e-mail?

    Also visit my weblog :: improve
    improve recently posted…improveMy Profile

  7. farah nur says:

    lah………………… patutlah….. ingat amendetadi. huhu

  8. VIMAX2U says:

    bapak yg mental
    VIMAX2U recently posted…VIMAXMy Profile

  9. muja says:

    giler giler,,,, grrr

  10. Bravo, your idea is useful orthomol Solaray vitamins

  11. Astaghfirullahalazim….minta simpang malaikat 44…huhuhu
    Saya Jual Shaklee recently posted…NutriFeron Shaklee Penyelesaian untuk Masalah Ekzema (Eczema)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge