Cerita Sedih Seekor Kucing Yang Menyelamatkan Hidup Tuannya

cerita-sedih.jpg

Cerita Sedih Seekor Kucing Yang Menyelamatkan Hidup Tuannya [Menyentuh Hati] | Ini adalah kisah yang agak unik mengenai 2 sahabat yang begitu menyentuh hati dan cerita sedih tentang bagaimana seekor kucing “menyelamatkan” hidup tuannya setelah diselamatkan. Bukan itu sahaja, kucing ini memberi kesetiaan tidak berbelah bahagi dan juga tuah rezeki kepada tuannya

Cerita Sedih Bermula

Pada awalnya, James hidup dalam keadaan kucar-kacir dan keadaan ini banyak mempengaruhi hidupnya. Ibu dan bapanya bercerai sejak kecil. Ibunya seorang wanita yang bekerjaya, berkahwin sekali lagi dan mereka berpindah dari England ke Australia. Sejak itu James banyak berpindah sekolah dan menyebabkannya bermasalah untuk menyesuaikan diri dengan budak-budak lain. Dia dikenalpasti sebagai kanak-kanak yang bermasalah dan mengidap “ADHD”, “schizophrenia” and “manic depression”.

James akhirnya kembali ke England kerana tidak begitu menyukai bapa tirinya. Kemudian dia tinggal bersama kakak dan suaminya. Malangnya, ia tidak lama, dia dihalau keluar dan tinggal dijalanan.

James memulakan hidupnya dijalanan hampir 10 tahun dengan menjual surat khabar. Dia banyak menghabiskan masa di tinggal rumah kebajikan dan akhirnya terlibat dengan dadah. Nasibnya baik kerana bertemu dengan ‘Belle’ yang juga merupakan bekas penagih dadah dan membantu james mengatasi ketagihannya.

Suatu hari, apabila James membuka pintu, dia terjumpa dengan seekor kucing (BOB) yang cedera, dan kelaparan. James pada sebelum ini hanya memikirkan tentang dirinya membuat keputusan untuk merawat kucing tersebut sehingga pulih. Kemudian dia cuba melepaskan kucing tersebut namun, Bob mengekorinya kemana sahaja dengan setia.

Cerita Sedih

Gambar Hiasan

Apabila Bob disisinya, James mendapat perhatian ramai. Mereka menjadi begitu popular di internet sehinggalah James menerbitkan buku mengenai kisah mereka iaitu A Street Cat Named Bob: How One Man and His Cat Found Hope on the Streets by James Bowen

Hidup James menjadi begitu bermakna dengan kehadiran Bob kerana sebelum ini dia tidak dihargai dan dia bukanlah sesiapa. Kini, bukunya antara yang terlaris dan menjadi contoh kepada para pencinta haiwan.

~ Kasih sayang dan kesetiaan sesama makhluk Allah 🙂

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

17 thoughts on “Cerita Sedih Seekor Kucing Yang Menyelamatkan Hidup Tuannya”

  1. fyna says:

    sweet je cerita tue. ngeee… sedihnya tengok gambar kucing tue ==’
    fyna recently posted…Punca Kuasa Nombor Tujuh, Lapan Dan LimaMy Profile

    1. fuhdotmy says:

      sesweet kurma kan..hehehe a’ah kesian kucing tu walaupun gambar sekadar hiasan..huhu

  2. sayidah says:

    wow! hubungan yang unik dan hebat 🙂

  3. erk sapakah yg dajai buat jahat kat kucen tu??? :'(

  4. syeela says:

    sape manusia durjana yg bt kucing dlm gmbr hiasan tu.. T_T

  5. cheline says:

    kasian bnget sih bob ‘

  6. cheline says:

    gw pengen banget ketemu sama bob
    tapi dalam mimpi
    wkwkkwkwkwkwkwkwkkwkw……

  7. cheline says:

    tapi ngapain gw kasian sama dia
    nanti dianya kepedean

  8. cheline says:

    wkwkwkkwkwkwkkwkwk

  9. putri voel ciel says:

    huuuh malangnya nasib mu bob , aku salut melihat kucing sepertimu

  10. nego says:

    aku suka kucing, tapi kucing x suka aku,nape eh??
    nego recently posted…#>>Tutorial membeli ProdukMy Profile

  11. syahreza says:

    Org mcm tu tembak balik pakai anak panah biar pulak die rase sedap ker x buat kat binatang mcm tu!!!

  12. Kiema says:

    Siannye. . My lovely cat. . Hu hu. .

  13. World WarZ says:

    Sapa lah sampai hati buat kucing macam tu..

    Paling paling kalau aku marah pun kat kucing lebih lebih aku sepok aje dia dengan surat khabar ..
    tapi sedangkan kalau aku ikut kan hati mahu memang aku nak ganyang ganyang dia cukup cukup, sebab dia sampai hati cekau cekau dengan kuku dia seat S,B aku.

    Aku tak kira Dr Fuh mesti kena gantikan balik mesti kena gantikan balik seat S.B aku .. genuine leather tau.
    wawawa…

  14. jocelifn says:

    saya pon ade kucing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge