Cerita Lawak Gila – Serius Korang Gelak Baca Kisah Ni

cerita-lawak1.jpg

Cerita Lawak Gila – Serius Korang Gelak Baca Kisah Ni | Harini Dr Fuh nak share cerita lawak jenaka. Dr Fuh sendiri pon tergelak baca kisah ni. Kalau korang tak pernah baca kisah ni komfem korang akan gelak. Tak caye?jom baca!kah kah kah!

Cerita Lawak Gila

Tiga orang perompak lelaki telah tersesat dan masuk ke dalam satu perkampungan orang asli yang suka makan daging manusia. Ketua puak tu pun mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga-tiga perompak itu utk dijadikan santapan. Ketiga lelaki itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat. Syaratnya ialah mereka perlu mencari 10 biji buah dari jenis yang sama. “Ah.. nie simple punya keje”.. kata mereka dalam hati.

Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut. Lelaki yang pertama keluar dengan membawa 10 buah nenas. Kemudian berkata ketua puak kepada anak buahnya, ” Sumbatkan buah tersebut ke dalam punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia!” Lalu buah nenas itu pun disumbatkan kedalam punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu pun menjerit dan dia pun dibunuh.

Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa 10 biji ciku bersamanya. Dia pun dikenakan tindakan yang sama.Oleh kerana buah ciku kecil, lelaki itu dapat bertahan sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba lelaki tu ketawa. Maka dia pun dibunuh.

Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua. “Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan?” tanya roh pertama. Jawab roh yang kedua, “Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa 10 biji buah durian!!”

cerita lawak gila, lawak spontan, kisah lawak tak kering gusi, cerita lawak pendek, kisah lawak perompak, koleksi cerita lawak dan kelakar, kisah lucu

Hahahahaha!Tak dapek den nak bayangkan! :p

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

20 thoughts on “Cerita Lawak Gila – Serius Korang Gelak Baca Kisah Ni”

  1. agaknya bila dorang nak berjumpa dengan roh ketiga.. ada kesinambungan tak kisah ni.. kekekeke

    Leleh >>Jangan Tengok Kalau Anda Sedang Lapar
    Wow >>Rahsia Boleh Dapat Rm10,000 dalam masa seminit
    Glupp >>RM2 UNTUK SAMSUNG GALAXY S4?? BETUL KE TAK JOM TENGOK
    suria lekatlekit recently posted…CIKGU SHIDA PUNCA ORANG MALAYSIA BOLEH BUAT DUIT DI YOUTUBEMy Profile

    1. kucinghitam says:

      tunggu sambungan di pawagam berdekatan hehehe
      kucinghitam recently posted…RUMAH ALMY NADIA TERBAKARMy Profile

  2. rasa perompak ke tiga tu tak sempat kot nak present ekekekeke giler durian tu.. bahahahaha ^_^

    1. kucinghitam says:

      kenapa plak durian yg giler?
      kucinghitam recently posted…RUMAH ALMY NADIA TERBAKARMy Profile

  3. Ummar Farouk says:

    Dah pernah dengar cite ni… Lama dah…
    Ummar Farouk recently posted…[FAKTA] Perbezaan Konflik Antara Syria dan Libya Ini Tidak Ramai yang Tahu…My Profile

    1. kucinghitam says:

      tak per bukan semua dah tau ada yg tak tau
      kucinghitam recently posted…RUMAH ALMY NADIA TERBAKARMy Profile

  4. Nasarudin says:

    Cerita lama tapi kalau baca lagi mmg tergelak jelah..
    Nasarudin recently posted…9 Sifat Wanita Yang Menjadi Idaman Seorang LelakiMy Profile

    1. kucinghitam says:

      betul2 macam movie p ramlee tue
      kucinghitam recently posted…RUMAH ALMY NADIA TERBAKARMy Profile

  5. nabila biela says:

    dah pernah bacer jgak…wink3
    nabila biela recently posted…5 Penemuan Aneh Yang Menggemparkan DuniaMy Profile

  6. Adznabila says:

    Haha. Sengal lah. Org asli ni pon boleh tahan taw. lol Stupid. XD

  7. farrah says:

    rasa2nya yg ketiga tu bunuh puak asli tu dgn 10 biji durian tu dia humban kat dorg haha…..

  8. liana rosli says:

    hahahaha…da byak kali saye bace cite ni..tp tiap kali terbace tiap kali tu gelak..haha
    liana rosli recently posted…LIA HOMESTAY kuala selangor(homestay MURAH!)My Profile

  9. vcore says:

    penah bace

  10. sara says:

    Ahahaha.. Baca balik2 pun masih gelak lg..

  11. api says:

    hahaha seram bangat!!!

  12. AmanMatNor says:

    seriously mmg lawak! hahahaha
    AmanMatNor recently posted…[INFO] Kalendar Cuti Umum dan Cuti Sekolah Malaysia 2014My Profile

  13. twitter.com says:

    Wow, that’s what I was looking for, what a data!
    existing here at this blog, thanks admin of this website.
    twitter.com recently posted…twitter.comMy Profile

  14. wainetty gagor says:

    lawak lr sngt………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge