Cara Dapatkan Balik Barang Yang Telah Dicuri

jangan-mencuri.jpg

Cara Dapatkan Balik Barang Yang Telah Dicuri

Cara Dapatkan Balik Barang Yang Telah Dicuri | Salam sejahtera semua, Puteri kongsikan beberapa cara untuk mendapatkan balik barang yang telah dicuri. Cara ini merupakan cara islam dengan memohon daripada Allah SubhanaAllah Taala untuk menolong kita untuk mendapatkan barang yang telah hilang. Untuk mendapatkan kembali barang yang telah dicuri oleh pencuri, hendaklah membuat seperti berikut:

1. Anda mesti mengetahui barang yang telah dicuri oleh si pencuri.

2. Setelah anda mengetahui barang yang dicuri, barulah anda membaca Al-Fatihah sebanyak 7 kali.

3. Setelah membaca Al-Fatihah sebanyak 7 kali, anda hendaklah pula membaca Qulhu Allahu Ahad sebanyak 7 kali.

Cara Dapatkan Balik Barang Yang Telah Dicuri

4. Baca selawat Nabi 7 kali seperti dibawah ini.

Cara Dapatkan Balik Barang Yang Telah Dicuri

5. Bacakan: Ya Allah sebanyak 3 kali.

6. Bacakan ayat dibawah ini sebanyak 119 kali.

Cara Dapatkan Balik Barang Yang Telah Dicuri

7. Kemudian ucapkan seperti berikut dalam doa:

“Ya Tuhanku, aku minta supaya dikembalikan barang (Nama tuan punya barang) yang telah dicuri secepat mungkin”.
Setelah anda lakukan mengikut cara-cara yang diterangkan diatas, InsyaAllah anda akan mendapat kembali barang yang telah dicuri.

Wasallam.

Doa dari CikGu Aliaazuan.

اللّهُمَّ أجِرْنِي فِيْ مُصِيْبَتِيْ وَاخْلُفْنِيْ خَيْرًا مِنْهَا

 Ya Allah berilah ganjaran atas musibah yang menimpaku ini, dan gantilah dengan yang lebih baik daripadanya..”

Seorg saudara ana penah dicuri wang oleh perompak. terus dia buat solat hajat, baca doa ni sbgai zikir sbnyak 1000x. tak smpat report polis pun, org kg dh buat tabung duit utk dia. Dgn izin Allah, Allah gnti blk duit dia 2 kali ganda drp yg kena curi tu…

Sorg kwn ana penah dicuri kreta kat sini, ana pun syor kat dia amalan yg sama.. tp slps buat, dia tetap report polis. Tak sampai smggu, polis jumpa kereta tu bersidai di tepi jln kat Perak..kunci masih ada tanpa sbrg kerosakan. Alhmdulillah dpt balik, smuanya dgn izin Allah. Yg penting kena yakin dgn amalan, insyaAllah Allah akan bantu.

Wallahu alam.

sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

7 thoughts on “Cara Dapatkan Balik Barang Yang Telah Dicuri”

  1. anuar says:

    Terima kasih di atas perkongsian info. .. semoga dengan tips ini akan dapat membantu orang ramai menjejaki barang yang hilang. ..
    anuar recently posted…Affiliate Summit Bulan September 2013My Profile

  2. Perkongsian menarik.. bukannya santau mcm sesetengah org tu.. 🙂
    Aniqbukhary32 recently posted…Gempak! Azan orang gila menggemparkan pendudukMy Profile

  3. cik Ain says:

    good information.. 😉

  4. muja says:

    tq for this entry puteri. really need this time2 kehilangan ni,, muja baru je hilang hp semalam,, kat masjid,, uwaaa :'(

  5. Mr.ReVMon says:

    insfo yg berguna.Terima kasih
    Mr.ReVMon recently posted…[INFO] Kalendar Cuti Umum dan Cuti Sekolah Malaysia 2014My Profile

  6. Novia Dian P says:

    Dilakukannya pas lagi sholat atau gimana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge