Ayat-ayat Jiwang Dan Madah Kata Cinta Untuk Si Dia

ayat-ayat-jiwang-dan-madah-kata-cinta-10.jpg

Ayat Jiwang Dan Madah Kata Cinta Untuk Si Dia | Towww!! Harini Dr Fuh nak share ayat-ayat jiwang  dengan diselitkan sedikit mutiara kata hikmah yang mampu mencairkan hati si dia. Ayat ni sesuai digunakan oleh kaum lelaki mahupun wanita. Bagi yang kecelaruan jantina tu anda tidak digalakkan menggunakan ayat ini khuatir Dr Fuh akan dipersalahkan dalam perhubungan korang nanti. Hahahaha. Jom layan!

Ayat-ayat Jiwang Dan Madah Kata

Jika kita kehilangan cinta, pasti ada alasan di sebaliknya. Alasan yang kadang-kadang sukar untuk dimengertikan. Namun percayalah bahawa ketika Dia mengambil sesuatu, telah Dia mempersiapkan sesuatu yang lebih baik untuk diberikan.

Sangatlah menyakitkan mencintai seseorang, tetapi tidak dicintai olehnya. Tetapi lebih indah adalah menyayanginya tanpa mengharapkan sesuatu perasaan apapun darinya

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang telah disakiti, mereka yang telah mencari dan telah mencuba kerana merekalah yang biasa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka

Cinta itu jelas indah, walaupun di sisi lain juga menyakitkan. Kerana itu kita harus belajar menikmati sisi keindahannya.

Cinta adalah ketika kamu menitikkan air mata, tetapi masih peduli terhadapnya.

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Cinta adalah ketika dia tidak mempedulikanmu, kamu masih menunggunya dengan setia.

Cinta adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu masih bisa tersenyum sambil berkata , ” Aku turut berbahagia untukmu ”

Mungkin benar tatkala kita kehilangan barulah kita menyedari. Mungkin benar saat kita terluka barulah kita mengerti. Mungkin benar bila kita rasakan rindu yang sangat dalam barulah kita tahu seberapa besar makna dan erti seseorang bagi kita.

Cinta,jika anda memilikinya, anda tidak memerlukan sesuatu pun yang lain. Dan jika anda tidak memilikinya,apa pun yang lain yang anda miliki tidak banyak bererti.

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Cinta itu aneh. Sukar untuk ditafsirkan. Datangnya bukan dari paksaan, perginya pula tanpa kerelaan. Cinta itu penuh mesra dengan kasih sayang. Ianya perlu dibelai dengan kelembutan bagi menyerikan lagi keindahannya. Kekasaran boleh mencipta sebuah perpisahan.

Kadang-kadang kita terpaksa menyintai seseorang dari kejauhan dan meninggalkannya di tangan Tuhan.

Kita mungkin menangis kerana mencintai orang yang salah, namun satu hal yang pasti, kesalahan dan kesilapan itu menjadi pengalaman berguna untuk membantu kita mencari orang yang tepat.

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Cinta sejati harus di kedua-dua belah pihak. Itulah yang membuatnya begitu sukar untuk diperolehi.

Kadang-kadang anda perlu lari untuk melihat adakah ada seseorang akan mengejar dan memujuk anda kembali ~ Return To Me

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Kadang-kadang tertawa bukanlah sesuatu yang dilakukan untuk bersenang-senang. Kadang-kadang ia adalah satu pelarian dari memikirkan terlalu banyak masalah.

Anda mungkin mempunyai semua hal di dunia, tetapi tanpa cinta, anda sebenarnya tiada apa-apa.

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Jangan membenci orang yang membenci anda. Dan maafkan mereka yang tidak mengerti.

Ucapan selamat tinggal tanpa alasan adalah suatu hal yang paling menyakitkan. Cinta tanpa sebab adalah suatu yang paling indah.

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Jika anda mendapati diri anda jatuh cinta, jangan jatuh terlalu cepat. Anda mungkin berakhir dengan cinta, yang tidak akan bertahan.

Kita harus dapat memaafkan diri sendiri. Melepaskan apa yang pahit dan terus maju demi masa depan yang lebih baik. – Bill Cosby

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Cinta pertama selalu yang paling manis, tapi luka pertama selalu yang terdalam. -Jasper Forde

Jika seseorang tidak dapat menerima anda dalam keadaan anda yang terburuk, mereka tidak layak mendapat anda dalam keadaan anda yang terbaik!

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Diam kadangkala adalah jawapan yang paling baik.

Perasaan paling pahit yang terpaksa ditelan adalah duduk di sebelah seseorang yang bererti bagi anda dan mengetahui bahawa anda tidak bererti apa-apa kepadanya.

ayat-ayat jiwang dan madah kata cinta 1

Kepahitan akibat mengetahui kebenaran jauh lebih baik daripada kebahagiaan akibat suatu pembohongan.

So amacam? ada sedikit penambahan keyakinan tak untuk mengayat pasangan anda mahupun bakal pasangan anda? Hehehe. Kalau korang nak baca kata-kata hikmah atau seumpama dengannya korang boleh tekan link bawah ni!

______________________________________

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

25 thoughts on “Ayat-ayat Jiwang Dan Madah Kata Cinta Untuk Si Dia”

  1. Ummar Farouk says:

    Jangan disalahguna madah pujangga cinta ini utk mengayat awek dgn bukan tujuan pernikahan sudah lerr…
    Ummar Farouk recently posted…Kata-kata Seorang Gadis Syria Ini Membuatkan Gadis Melayu yang Lain Berasa Cemburu!My Profile

    1. Yup betul tu.. khas untuk suami isteri spt yg pernah saya post dalam blog saya.. 🙂
      Aniqbukhary32 recently posted…Koleksi perbualan suami isteri yang kelakar (part 2)My Profile

    2. apa nak jadi pada laki sekarang nie pikr nak tunang tapi jaga haty perempuan tak tahu

  2. adalah says:

    jgan menipu nnty dosa hahahahahahah

  3. ayat jiwang yg best and sedarkan dri sya apa cnta yg tlus best gla try la bca klau yg btl2 fhm mksd ayat ni msti nangs krna dia ingt ksh cnta dia dlu.sya nk ingt kn yg dh pts cnta tu jgn pts asa ya…. bnga bkn skntm mlh ada yg lbh baik dri org yg kta cnta dlu.sya doakn yg pts cnta tu jgn pts asa msti akn dpt bga yg lain kan bye take care. SEMOGA BERJAYA AND GOOD LUCK

  4. aizat says:

    haha…sngguh mnyntuh hati

  5. henrysky says:

    Hai..smua.kmu jahu ‘aqu jhu. kmu tkat aq dekt .bla brpisa kita nangis .bla brtemu kita gmbra.

    1. memang betul tapi ingat sekali perempuan ngis sampai mati ia akan ingat………………….

  6. muja says:

    alamak,, baru tahu dr fuh ni dr cinta,, kah3

  7. Mazni Azmi says:

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    KATA KATA YANG BAIK ITU JUGA SEDEKAH
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Jika kita berkata ayat ayat yang lembut dan romantik
    Pada pasangan kita, itu pun sudah mendapat pahala

    Sebab rumah tangga itu adalah gedung pahala.
    Isteri mengandung 9 bulan dapat pahala jihad dijalan Allah swt.

    Suami beri nafkah pun dapat pahala,
    Sebab tu syaitan sangat berusaha untuk runtuhkan rumah tangga.

    TERIMA KASIH DR FUHH UNTUK INFO NI

    =======================================
    3 TIPS MUDAH HAMIL CARA MODEN & ISLAM
    =======================================

    Semoga perkongsian ini membawa manfaat ek.
    (\(\
    ( -.-) RING3
    o__(“)(“) DARI MAZNI

    (\/) 2212801
    (=’.’=)
    (“)_(“)

    (\(\
    ( -.-) SET KESUBURAN SHAKLEE MEMANG BEST
    o__(“)(“)
    Mazni Azmi recently posted…Set Bersalin Shaklee Terbaik?My Profile

  8. Bie Sakay says:

    da lme x lwa site ni, maklum.. Nice posting

  9. Faxis says:

    Wow !! Best la ada ayat2 mcm ni
    Faxis recently posted…How to donate a car to charityMy Profile

    1. memang lah best tapi anda alaminye ke??????

  10. aku benci cinta yang telah aku alami selama ini

    1. apa gune aku mnyintai die jika die tak cintakan aku dalam dunie nie aku hanya punya satu harapan satu tujuan n satu distinasi hidup aku…….tapi adakah die akan musnah di sebabkan satu laki yang cuma nak ambil kesempatan pada diri aku…..AKU BERSUMPAH DENGAN NAMA TUHAN YANG AKU TAK AKAN TERPEDAYA LAGI DENGAN JANJI LELAKI………
      +KIOMIE+
      “KITAKAN KAWAN”

  11. KALAU KITA BARU NAK FAHAM APA ITU CINTA ? APA GUNE KESETIAAN DALAM CINTA? IA MASIH BELUM TERLAMBAT UNTUK KITA FAHAMINYE SEKARANG NIE…………..KITA MESTI INGAT KERANA DIE KITA BERUBAH KERANA DIE KITA TAHU APA ITU CINTA……..KALAU KITA CINTA DENGAN HATY YANG IKHLAS KITA AKAN DAPAT APA YANG KITA MAHU SEKARANG NIE………PEREMPUAN BUKAN SATU PERMAINAN BAGI LELAKI TAPI PEGUBAT HATY LUKA SESEORANG LELAKI ITU…… JANGAN INGAT PEREMPUAN LEMAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. azie says:

    bercinta mcm nak.rak siap bagi ayat manis tapi sampai masa dia meninggalkan kita

  13. THAT JMBELOG says:

    SUNGGUH PUITIS
    THAT JMBELOG recently posted…THAT JMBELOGMy Profile

  14. mrs dreamm says:

    Terlampau percayakn dy smpaikn dy curang blkg kte

  15. khairatul humairah says:

    ‘Jgn bercinta jika tidak setia ; jgn ucapkan syg ;
    Jika terpaksa ; jgn merindui jika hati dh benci
    Jgn dipendam jika dh jemu dan jgn dirahsia jika
    dh berpunye ‘ ! Ayat nie lh yg sesuai untuk ex-bf
    sye … bru tau yg dye tuh PLAYBOY !!! Sdyhh jee !!

  16. Aznur Himah says:

    hehe.. Ca!r hat!e m’baCa kta2x d atas t0u .. apa2x pun smart arhhh .. boley d Copy ke tue ? ..hehe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge