5 Perkara Yang Jangan Dilakukan Ketika Tidur

bayi-tidur.jpg

5 Perkara Yang Jangan Dilakukan Ketika Tidur | Manusia dapat bertahan 2 minggu tanpa makan, tetapi hanya bertahan 1 minggu saja tanpa rehat. Tidur adalah waktu istirehat yang sangat baik, dgn tidur organ-organ tubuh kita dapat beristirehat. Kekurangan tidur dapat merosakkan organ dan otak kita.

5 Perkara Yang Jangan Dilakukan Ketika Tidur

1. Jangan Tidur Pakai Jam Tangan

Jam boleh menghasilkan radioaktif, walaupun hanya sedikit, tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya.

2. Jagan Tidur Pakai Coli (buat perempuan)

Para pengkaji di Amerika mengatakan bahawa memakai coli lebih 12 jam, boleh mengakibatkan kanser payudara.

3. Jangan Tidur Bersama Handphone

Gelombang Medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini, boleh merosakkan sistem syaraf kita

4. jangan Tidur Ketika Memakai Make-Up

Hal ini dapat menimbulkan masalah pada kulit, kerana kulit tidak dapat bernafas

5. Jagan Tidur Dengan Isteri Orang (buat lelaki)

Ini kerana anda mungkin tidak bangun-bangun lagi (dibunuh oleh lelaki nya..:P)

Dr Fuh – Yang penting sekali, JANGAN lupa baca doa sebelum tidur dan amalkan berwuduk sebelum tidur. Hehehe

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

17 thoughts on “5 Perkara Yang Jangan Dilakukan Ketika Tidur”

  1. Yana Sakura says:

    Oooo…baru taw..baiklah saya x buat…yang last sekali tu mmg hebakk..kahkahkah..tamooo buat..haha :p

    nk tmbh cket ayt Dr Fuh..hehe..sebelum tido jgn lupa mengucap dua kalimah syahadah.. =) kita tataw bila kita akan meninggal kan..bila-bila masa je malaikat Izrail boleh cabut nyawa kita ..kalimah Lailahaillallah pun da okay =) Peace yaw! (^_^)v
    Yana Sakura recently posted…Kebesaran Al- QuranMy Profile

    1. VIMAX2U says:

      hahaha bagus tue mana la tau kan esok dah tiada
      VIMAX2U recently posted…VIMAX RM230My Profile

  2. VIMAX2U says:

    kalo tdo bogel lagi ok la yer semua xpakai just selimut jer
    VIMAX2U recently posted…VIMAX RM230My Profile

  3. ow.ok tak nak wat….hehehe…. :'(

  4. Fatin Kechik says:

    Aku xkan pakai make up dah lain kali sbelum tidur ( bedak )

    1. elok ar tu.. xde org nampak jg pun.. ๐Ÿ™‚ (jgn marah)
      Aniqbukhary32 recently posted…Gempak! Azan orang gila menggemparkan pendudukMy Profile

  5. vcore says:

    nice info…..

    1. nice kan!
      Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  6. Abgferoz says:

    errr.. yang no5 tuh blum pernah buat lagi ahahaha..
    Abgferoz recently posted…Shopping Online Zalora.Com.MyMy Profile

    1. Ble try kalau nak jadi arwah.. Hehe. ๐Ÿ˜€
      Aniqbukhary32 recently posted…Hah!!! Jodohku dari kalangan keluarga terdekat?My Profile

  7. Rina says:

    terima kasih atas perkongisian ini, akan saya perhatikan baik2 nie
    Rina recently posted…PHP Script To Detect And Show IP Address LookupMy Profile

  8. cik Ain says:

    nak tido pun kene berhati2… ๐Ÿ˜‰

  9. Tdo ngn bini org mmg cari masalah tu. Wkakaka ๐Ÿ˜€
    Aniqbukhary32 recently posted…Girlfriend sama macam anjing?My Profile

  10. yg no.5 tu memang pantang sekali…hahahaha
    blogger lelaki recently posted…Edisi Jumaat : Berdosanya Seorang Lelaki Jika….My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge